Translate

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tuomareiden "ongelma" yleisesti ei niinkään ole laintuntemus, vrt ihmisoikeusyleissopimukset, vaan SE asenteellisuus!


YLE:n tutkivaryhmä Päivi Happosen nimissä julkaisi tänään tutkimuksen, jossa oli lähetetty 463 vastaajalle, eli 380 asianajajalle, sekä 60 luvan saaneelle oikeudenkäyntiavustajalle, joista 2 vastannuta oli julkisia oikeusavustajia. Kysely alla, mutta pari huomiota sitä enste:

(Oikaisu): YLE lähetti siis kyselyn Suomen Asianajajaliitolle ja Lakimiesliitolle ja heidän kauttansa sai kyselylomakkeen 2945 asianajajaa ja lakimiestä. Nuo ylläolevat luvut ovat siis vastanneiden lukuja. Hupsista!

No, jos erkkikin joskus hiukka hosuu, niin oikeusministerimme Anna-Maja Henriksson (r) YLE:n 20.30 TV uutisissa lausui näinkin "viisaita", että erkki ei tahdo pysyä perässä: "pidän lähtökohtana sitä, että suomalaisissa tuomioistuimissa seurataan Suomen lakia"? Mitä tästä pitäisi ajatella? Ruotsin lakiako täällä on johnahii sovellettu, vai pitäiskö ymmärtää niin, että KV-sopimukset eivät meitä sido ja Euroopan Unionin tuomioistuinten ratkaisulla, ihmisoikeustuomioistuimen siinä ohella, niillä sitten vain niistetään nenää tai pyyhitää karvaista alapäätäkö?? 

- Ymmärrettävää toki on se, että korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo ei halunnut kommentoida millään tahoin ko. tutkimusta. Jos olis kommentoinut, niin lähinnä vain Itseään!

- Helsingin käräjäoikeuden laamanni Eero Takkunen on toki oikeassa siinä, että "syyttömiä ei ole tuomittu puutteellisen ammattitaidon vuoksi vankilaan", vaan totuus lienee asenteellisuus ja muut syyt..

- Helsingin hovioikeuden presidentti toteaa, että "olisi peiliin katsomisen paikka". Niin olisi niin ja tällä kertaa peruutuspeiliin, jotta tulevaisuudessa saisimme parempaa palvelua oikeudenhoidossa!!

YLE:n tutkivaryhmä haloo.. Koska menisitte itse nyanssiin, sillä Teilläkin löytyy Ari Mölsän avustamana niitä "hyllylle heitettyjä" uutishaastatteluja -90 luvun alusta kaksi kappaletta?








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti