Translate

maanantai 29. marraskuuta 2010

Ulkoministeri Stubb on huolissaan Wikileaksin paljastusten vuoksi!


"Ulkoministeri Stubb tuomitsee Wikileaksin vuodon varkautena".

Piia Elonen HS: tänään:

"Alexander Stubb näkee Wikileaksin vuodon horjuttavan valtioiden välisiä suhteita. Suomen ulkoministeri Alexander Stubb (kok) tuomitsee Wikileaks-sivuston tietovuodon.

En kannata salaisen materiaalin laitonta julkaisemista. Vaasasta tavoitettu Stubb sanoo.

Stubb ei sinänsä jännitä Suomesta lähetettyjen tietojen julkaisemista, vaan on enemmän huolestunut itse ilmiöstä.

Varastetaan informaatiota ja julkaistaan se. Tuomitsen sellaisen. Se on vähän sama kuin varastettaisiin ihmisen päiväkirja ja laitettaisiin se julki.

Stubb on itse tullut tunnetuksi avoimuuden edistäjänä ja puolustajana syksyllä 2008 Stubb itse luovutti HS:n käyttöön 23 suomalaisdiplomaatin kirjallista arviota maailmanpolitiikasta, koska Stubb halusi lisätä avoimuutta ulkoministeriöön. Suurlähettiläät eivät alunperin tienneet analyysiensä päätyvän julkisuuteen, mutta julkaisuluvat kysyttiin myöhemmin.

Tapaus synnytti paljon arvostelua. Stubbin menettelyä kritisoivat osa kansanedustajista ja vanhemman polven ulkopolitiikan toimijoista sekä samassa ministeriössä työskentelevä ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk).

Sinänsä kannatan avoimuutta, mutta salaisissa asiakirjoissa menee raja, sanoo Stubb Wikileaksin toiminnasta..

Wikileaksin vuodon Stubb näkee horjuttavan valtioiden välisiä suhteita: "ja diplomaateilla on oltava mahdollisuus tehdä omaa työtään järjestelmän sisällä tai kahdenvälisesti. Me kaikki raportoimme omalla tavallamme ja se on tarkoitettu oman doplomaattikunnan käyttöön. Toivottavasti tämä ei johda itsesensuuriin".

Venäjä ennätti heti toteamaan, että "kyllä hekin osaavat". Ihmettelenkin suuresti Stubbin voimakasta reaktiota lähteä tuomitsemaan ja syyttämään "varkaudesta"..

Muutama avoin kysymys:

a)  Nauttiiko valtion tai valtioiden välinen informaatio "yksityisyyden suojaa".

b)  Millä lailla tiedon julkistamisessa on tapahtunut Alexin väittämä "varkaus".

c)  Kun Stubb itse julkisti 23 suurlähettilään suojattuja muistioita, niin ajoiko Alex avoimuuden huumassaan "omaa etuaan vain julkisuuden".

d)  Stubb moittii "salaisten asiakirjojen" julkistamista ja siinä hänen mielestään menee "raja"? Niin, herra Stubb. Onhan näitä "salaiseksi luokiteltuja" asiakirjoja täällä julkisessa blogissani ja totean, etten ole saanut haastetta käräjille vielä tähän päivään mennessä?

e)  Miten voi yhdistää yksityisen ihmisen päiväkirjan ja julkista virkaa harjoittavan diplomaatin muistion?

Salattujen asiakirjojen ja salaisuuksien esilletulo, tekee maailmasta pienin askelin oikeudenmukaisemman ja paremman paikan elää, joten eläköön Wikileks!

Päivitys 29.11.10 klo. 22:25:

Venäjä nauraa koko Wikileaks- kohulle, mutta Suomessa odotetaan paskat pöksyssä, "mitä sieltä vaan voisikin paljastua"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti