Translate

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Kuntavaalit 2017


Jorma Mäkiranta SDP, haastemies 61 v. Häntä voi äänestää numerolla (122) ja paikallisessa demaripuolueessa on paljon muitakin hyviä mies ja naisehdokkaita. Suosittelen:






(Päivitys 31.3.2017):

Jormalla oli hyvä kirjoitus paikallisessa "Lakeuden Portissa" ja lainaan juttua sellaisenaan:

"Haloo Alavus!

En kerro musiikista, vaan Alavuden vesimaksujen ylihinnoittelusta. Viimeinen tilinpäätös v. 2015 kertoo, että Alavuden kaupunki sai vesimaksuista tuottoa pääomalle 200.000 e ja vielä 500.000 e ylijäämää. Viimeisten 10 vuoden ajalta on ylijäämää kertynyt useita miljoonia euroja.

Mutta tämäkään ei riitä, sillä 21.11.2016 Alavuden kaupunginhallitus päätti nostaa puhtaan veden ja jätevesimaksuja yli 7,5% 1.2.2017 alkaen. Päätöksestä äänestettiin nostamista vastaan oli hallituksen jäsenet Toivo Onnela, Petri Juurakko ja Tarja Ylimäki.

Samaan aikaa vesihuoltolaitoksen henkilökunnan lomarahoista kiky sopimuksen myötä vähennetään 30%. Lisäksi kaupungin saamasta 500.000 e ylijäämästä joutuu käyttäjät maksamaan yli 100.000 euroa lisää, sillä palveluhinnoissa on 24% ALV.

On Alavudella tehty hyviäkin päätöksiä, sillä aikoinaan Ponneniemi vesitettiin kaupungin omana työnä hintalappu oli 160.000 euroa. Lähimmät tarjoukset pyörivät 300.000 e tienoilla. Kiitos siitä.

Hyväksyn sen, että peritään kustannuksia vastaava hinta, mutta vastustan ylihinnoittelua ja piiloverotusta sillä vesihuoltolaitos toimii niin sanotusti monopoli asemassa".

Minuakin jurppi joulukuussa, kun tuli vuotuinen käyttöveden tasauslasku ja meitä on vain kaksi ihmistä ja koira taloudessa. Vettä käytämme kohtuudella ja suihkussakaan ei niin sanotusti "lotrata", niin tasauslasku lähenteli 100 euroa. Jos se olis ollut jokunen kymppi, niin ok, mutta jo sadalle tai toiselle mentyään, se on liikaa.

(Päivitys 10.4.2017):

Hetkenaikaa näytti tuloslaskennassa siltä, että täällä negatioalueella Alavudella SDP olis saamassa yhden lisäpaikan, mutta kun n. 60% äänistä oli laskettu, niin samoihin jäi kuin 5 vuotta sitten ja säilytti asemansa 4 valtuutetulla. Onnittelut Jormalle ja muille valituille!

Jokatapauksessa 1,1% noste valtakunnallisessa vertailussa oli jonkinlainen voitto. No, PS oli vaalien suurin häviäjä, mutta täällä Alavudella omanlaisensa voittaja ja kiitos siitä kuuluu erilaatuisille verkkoforumeille. PS:ää täällä ei lannistanut edes se, että eräs itseensä pettynyt valtuutettu hyppäsi kesken pelin kokoomukseen. Siitäkin huolimatta PS säilytti 6 valtuustopaikkaa. Petri Juurakko oli ehdoton äänikuningas Alavudella..


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti