Translate

lauantai 27. toukokuuta 2017

Nyansseja..



AGA:n biosäiliöt. Tälläisissä säilytetään suuria kantoja solu- ja kudosnäytteitä esim. vainajista ym. dna materiaalia eri tarkoituksia varten.

Huhtikuun puolivälin korvilla, oli käräjätuomari lähettänyt tiedustelun Päijät-Hämeen Keskussairaalalle, että "onko edesmenneen Toivo Tapio Alasippolan solunäytteitä tallella".. Sieltä vastattiin, että löytyy!

Huhtikuun ja toukokuun vaihteessa soitin Kari Onikille (tuomari), joka kertoi, että oli lähettänyt THL:lle tutkimusmääräyksen isyystutkimuksen toimittamiseksi.

9.5.2017 Sain infokirjeen käräjäsihteeriltä Seinäjoen käräjäoikeudelta, jossa oli määräys tutkinnan suorittamisesta ja ilmoitus, että THL:ltä tulee postitse tutkimuspakkaus- ja ohjeet.

Varasin heti ajan lääkärille ja minusta otettiin dna näytteet (sylki) 12.5 Töysän TK:ssa.

22.5.2017 Minulla oli "etiäinen" ja soitin THL:n oikeusgenetiikan yksikköön ja juttelin tutkimuspäälikkö Marjo Kestilän kanssa, jolta tiedustelin, että "onko Päijät-Hämeestä tullut T. Alasippolan näytteet"? Hän tarkisti koneeltaan ja totesi, ettei ole.. Hämmästelimme yhdessä asiaa?

Soitin samana päivänä kohtuullisen vihaisen puhelun PHKS:n ja tiedustelin viivästyksen syytä, siihen kuitenkaan vastausta saamatta!

23.5.2017 Sain THL:n oikeusgenetiikan laitokselta Marjo Kestilältä sähköpostia, jossa hän ilmoitti, että "näyte on lähdössä heille tänään".. Myöhemmin hän vielä soitti minulle ja kertoi, että näytteet tutkitaan samantien..?

Summa summaarum. Miksi Toivo Alasippolan näytteiden saaminen PHKS:stä oli näin vaikeaa, vaikka ne oli tilattu THL:stä jo hyvissä ajoin..

Voisiko ajatella olevan niin, että tuo "Suuri Saapas" vielä viimehetkillä yritti omiaan ja sotkea tutkimuksia, sekä  päästä siten kiipelistä? Muistuupi vain menneisyydestä mieleeni, että jo 1989 kevättalvella Helsinkiläinen lääkäri otti ohjeiden vastaisesti "tuplanäytteet" isyystutkinnan laajemman veritutkimuksen kyseessä ollen. Tuolloin minusta otettiin 4 koeputkillista kyynärtaipeesta verta, kun ohjeet määräsi 2 koeputkillista? No, se nyt tuolloin ei saattanut vaikuttaa tutkintatulokseen joka jäi niinkin alhaiseksi kuin 83,1%.

Suurella mielenkiinnolla jään odottamaan käräjäoikeuden ilmoitusta tutkintatuloksista lähipäivinä, jotka jo osaan ennakoida.

Tutkinta THL:ssä on kestänyt nyt tarkalleen 2 viikkoa!

(Tekstiä muakattu 6.6.17)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti