Translate

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kirurginen rutiinitoimenpide


Minulla on ensimaanantaina 12.5.2017 leikkaus Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, jossa operoidaan lantionalueella vasen lonkkavaltimo (ohitus) ja sitten oikean jalan reisivaltimo myöhemmin operoidaan, ellei nyt pallolaajennus saata tulla kyseeseen, kun jalat ja mies katsotaan ylhäältä - alas?


Huhtikuun 10 pnä, kävin ensikerran TAYS:ssa ja tuolloin juttelin kirurgian erikoislääkäri Ilkka Uurteen kanssa, jolloin kertoi minulle seuraavan: "sinulle tehdään (ohitus) vatsan kautta aortan jälkeiseen lonkkavaltimoon, josta  vasemman jalan verensaanti on tyrehtynyt (tukossa) ja oikean jalan reisivaltimo pallolaajennetaan, sekä laitetaan stentti jos tarvii"..

Tämän jälkeen hän vielä ultralla kuvasi vatsanalueen ja nivuset, sekä koitti pulssit nivusista ja polvitaipeista.

Oli miellyttävä lääkäri kaikinpuolin ja heti kärkeen hän totesi minulle, että "sinä olet vasta 52 vuotias, että laitetaanpa sinut kuntoon"..

Tässä hänen arvionsa:



Sain tiedoksi postitse 1.6 ilmoituksen verisuonikirurgian vuodeosastolta (VEKV), erikoislääkäri Suvi Väärämäeltä, joka ilmoitti seuraavan alla:



Maanantaina 4.6 minulle soitettiin TAYS:sta, että pitäisi saapua nopeasti samalla viikolla käymään ja keskustelemaan leikkausta suorittavan kirurgin kanssa ja samalla jättämään verikokeet. Sovimme niin, että menen keskiviikkona 7 päivä ja aika aamulla klo. 09.00 verisuonikirurgian osastolla.

Puhelimessa oli alustavasti jo sovittu itse operointi maanantaille "vapautuspaikka" 12.6.17, josta sitten keskustelen lääkärin kanssa keskiviikkona tarkemmin.. Päivitän tätä juttua myöhemmin lisää, kun olen tavannut lääkärin, joka minut leikkaa.

(Päivitys 7.6.17):

Kävin tänään aamusta TAYS:n verisuonikirurgian vastaanotolla ja ensin hoitaja otti esitiedot leikkausta varten ja sitten tapasin nuoren naiskirurgin, joka koneelta näytti heidän uudet kuvat. Eroa oli kuin "yöllä ja päivällä" Seinäjoella otettuihin magneettikuviin. Kuvista selkeästi näki tukospaikat lantion alueella ja sitten oikean reiden suhteen oli n. 20 cm tumma alue ja erkkikin yhtyi kirurgiin, ettei siinä ole pallolaajennus paikallaan. Oikeaan reiteen ja reisivaltimoon tehdään myöhemmin ohitus..

Ennen lähtöäni, kävin vielä laboratoriossa jättämässä verikokeet ja minusta otettiin nielu- ja nenänäyte, mahdollisen ja vaarallisen sairaalabakteerin suhteen, sekä sydänfilmi.

Näin ne hommat etenee, kun on asiallista asiakaslähtöistä palvelua ja hoitoa, ilman ulkopuolista vaikutinta! Annan + 10 pistettä Tampereen yliopistolliselle sairaalalle, hyvin hoidetusta informaatiosta, palvelusta ja hoidon esitoteutuksesta! Ei sitä turhaan ole kehuttu maan ykköseksi.

Maanantaina 12 kesäkuuta on itse operointi, joka kestää 2-3 tuntia ja olen koko tuon ajan hereillä. Homma hoituu paikallispuudutuksella..

(päivitys 8.6.17):

Nyt kun sain niin perustavanlaatuisen leikkausinfon, niin "sisään mennään" ei vatsan kautta, vaan vasemmasta nivustaipeesta.. Joo.. Huvittaa välillä nää omat mokat, mut onneksi meillä on näin mahtavat ja fiksut lääkärit (Töysä) ja kirurgit (Tampere)!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti