Translate

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Luulin aina, että fossiilista tai vanhoista dinosauruksen luista on lähes mahdoton saada dna-näytettä, mutta että vielä ihmisestäkin..



Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomari Kari Onikki soitti minulle tänään klo. 10.45 ja kertoi, että "THL:stä oli tullut vastaus, että äitini Terrtu Alasippolan pitäisi antaa myös sylkinäyte, sillä 1999 edesmenneen Toivo Alasippolan näyte oli jätetty "typpisäilöön" 1996  ja on niin "vanha", että siitä on vaikea määritellä todistusvoimaa? Huh..huh..!

(Päivitys 26.6.2017):

Voimassa oleva laki velvoittaa isyystutkimuksen suoritettavaksi "äidistä, lapsesta ja isästä, sekä että muu isäksi kyseeseen tuleva henkilö on myös tutkittava samalla kertaa, no kuten olen asian selvittänyt, niin THL:n olisi jo heti pitänyt huolehtia viranpuolesta, että myös äidistä otetaan sylkinäyte! Viiltäjä Jackin 126 vuoden takainen tutkinta suomalaisvoimin tuotti 92,8% todistusvoiman shaahista eli kankaanpalasta eristetystä kuivuneesta tahrasta ja allaolevasta linkistä voi tutustua koko tutkintaan. On siis saivartelua ja aivan turhaa väittää, että kasvatusisäni T. Alasippolan typpiliuoksessa säiötty 21 vuotta vanha kudosnäyte olisi "liian vanhaa" ja ettei siitä olisi saatu riittävän informatiivista näyttöä? No, menköön nyt näin jälkikäteen, että äitikin tutkitaan, mutta turhaan pitkitettiin jo valmiiksi pitkää tarinaa: www.dailymail.co.uk/news/article-2746321/Jack-Ripper-unmasked-How-amateur-sleuth-used-DNA-breakthrough-identify-britains-notorious-criminal-126-years-string-terriple-murders.html

Odottelen käräjätuomarin vastausta kanteen täydennykseeni, mut puhelinkeskustelussa perjantaina 23.6 hän kertoi, että nyt aluksi ainakin äitini Terttu Alasippola joutuu antamaan näytteen. Sit homma on paketissa ja jatkuu..






THL:n tutkimuspäälikkö Marjo Kestilä lupasi informoida, kun "tutkinta on valmis ja lähettävät tulokset käräjäoikeudelle". Ei informoinut ja miksiköhän?



(Päivitys 30.6.2017):

Soitin eilen mutsilleni ja hän oli "järkyttynyt". Hän oli saanut käräjätuomari Kari Onikilta kirjeen, jossa ilmoitettiin, että hänen on annettava lausunto ensiviikon loppuun mennessä, että "vastustaako dna-tutkimusta, jossa hänen on annettava sylkinäytteensä".. Samalla tuomari oli ilmoittanut, että "vastauksen antamatta jättäminen ei estä asian tutkintaa, sekä hänen on jokatapauksessa annettava sylkinäytteensä". No, vastauksen antamiselle annettiin määräaika 6.7.2017 mennessä!

Seuraavaksi THL lähettää Terttu Alasippolalle "tutkimuspaketin", joka sisältää sinetöidyn näytepakkauksen- ja ohjeet, sekä määräajan näytteen antamiselle. Sitä kannattaa noudattaa tai muussa tapauksessa, se tapahtuu "viranomaisteitse", eli poliisi ja haastemies on ovella..

Nyt ymmärsin, että miksi Terttu Alasippola soitti "liirum laarum" puhelunsa minulle maanantaina 19.6, vaikkei hän ole soitellut minulle vuosiin. Hänellä oli jo tuolloin tieto "THL:n ratkaisusta", ettei pelkästään Toivo Alasippolan kudosnäytteiden tutkiminen riitä! THL totesi niiden olleen "niin vanhoja"..?

Tyhmänä maallikkona vain kysyn, että kun USA:ssa ja Venäjällä on ihmisiä säilötty suuriin typpisäiliöihin -196, niin millä helvetillä he meinaavat joskus tulevaisuudessa "puhaltaa hengen vanhoihin ruumisiin", jos tekniikka joskus tuon operaation mahdollistaa, niin lihahan on jokatapauksessa THL:n arvioon uskoen, "liian vanhaa"..

No, tältäosin, eli isyyden poissuljenta kasvatusisäni T. Alasippolan suhteen varmentuu nyt loppukesästä, eli ilman tarpeetonta viivytystä, joskus "elokuussa", tai viimeistään alkusyksystä. Sitten homma jatkuu Jacob Södermanin osalta.

Kun lopuilta on tämä asia selvä, niin aikaa on kulunut ensimmäisestä haastehakemuksesta ja jutun (I) käsittelystä Porvoon kihlakunnanoikeudelle lähes tarkalleen 29 vuotta. Tuolloin ensimmäinen pääkäsittely oli 19.10.1988.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti