Translate

tiistai 17. syyskuuta 2019

Onko Suomi - Saksan "aseveli vrt. aateveli" aivan kaikessa ja ikuisesti?


Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (SDP).


Suomen EU-puheenjohtajuuden yksi kärkiteemoja, ilmastohömpötyshumpan ja muun ohella on, että omanlinjankulkijoilta Unionissa, jotka pitävät itsenäisyyttään ja kansallista eheyttä ja vakautta tärkeämpinä arvoina, kuin Euroopan uudelleen asuttamisen Afrikkalaisilla ja islamisteilla on se, että Unkari on saatava "ruotuun", Puolan ja muiden itsenäisesti ajattelevien EU-jäsenvaltioiden lailla, että otetaan mallioppilaana teemaksi "oikeusvaltio- ja sen periaate" ja esitetään perustelematon väite, muun ohella, ettei sitä Unkari noudata?

Sanktiomenettely, eli Lissabonin sopimuksen artikla 7:n rangaistusmenettely, pitää sisällään kuulemiset EU-parlamentissa ja Ministerineuvoston myöhemmin tekemät mahdolliset johtopäätökset, sekä loppuäänestyksen "ydinpommitulos", jos yksimielinen, eli todettaisiin Unkarin rikkoneen EU:n perussopimusta, ns. "perustuslakia", niin tällä tavoitellaan sitä, että Unkarilta voitaisiin evätä suuriamääriä tiettyjä EU-tukia!

Pääministeri Antti Rinne SDP:n infossaan alkusyksystä eduskunnan pikkuparlamentissa alusti Suomen tavoitteita EU-puheenjohtajuuskaudella ja tuonne tilaisuuteen oli paikalle saapunut Suomen ja myös Euroopan Unionin ex. oikeusasiamies Jacob Söderman hyvin vaivaantuneen oloisena ja ymmärtäähän sen, mistä hänellä "kenkäpuristaa", kun Antti Rinne on vaarallisenvaikeat teemansa valinnut..

Rinne piti tunteikkaan puheen ja arvosteli siinä Unkaria nimeltä mainitsematta ja esitti irrallisia ja perustelemattomia väitteitä, että Unkarissa pääministeri puuttuu ja vaikuttaa oikeuslaitoksen ratkaisuihin ja ettei Unkarissa ole lehdistönvapautta jne..jne..

Välillä tuon puheen aikana, TV:n kameramies kuvasi pikkuparlamentin lehtereitä ja siellä Jacob Södermania, joka istui silminnähden kiusaantuneena pää painuksissa alaspäin, vältellen katsekontaktia kameraan?

Unkarin pääministerin edustaja, oikeusministeri Judit Varga, oli eilen EU-parlamentin kuulemistilaisuudessa todennut, että "Suomi ja EU on nyt ryhtynyt noitavainoon". Perustellusti hän pyysikin esittämään konkreettisia "todisteita ja faktoja", Suomen väitteiden tueksi, että voi puolustautua ja saada myös siten reilun oikeudenkäynnin. Hän oli toivonut myös, että "kuuleminen perustuu lakiin ja kertoi Unkarin olevan valmis"..

Kun nyt puhutaan "tuomareiden riippumattomuudesta, median vapaudesta, vähemmistöjen suojelusta, joihin lukeudun (aviottomat lapset) ja akateemisesta vapaudesta" ym. niin onko Suomella Unionin puheenjohtajana oikeutta ja valtuutusta edes esittää tälläisiä syytöksiä Unkarille, kun ottaa huomioon sen, että Suomi hakiessaan Euroopan Unionin jäsenyyttä 1994 ja liittyessään jäseneksi 1995, oli vireillä yksilövalitus (Laakso v. Suomi 26320/95), kesällä 1995 vaastavalittua EU-parlamentin oikeusasiamiestä Jacob Södermania vastaan ja kuten se ja kaikki muu selviää autenttisesti tästä blogistani - aina Södermanin vetäytymiseen oikeusasiamiehen virastaan 16.4.2002, sekä yhteydenpito EU-komissioon ja sen oikeudelliseen osastoon vrt. Romano Prodi - jäi Jacob Söderman painostuksen tuloksena ennenaikaiselle eläkkeelle täytettyään 65 vuotta maaliskuussa 2003. Mielestäni Suomella ei ole toimivaltaa ajaa Lissabonin sopimuksen 7 artiklan rangaistusmenettelyä Unkaria vastaan, kun Suomi on itse rikkonut törkeällä tavalla ihmisoikeusyleissopimusta ja toiminut suorastaan rikollisella tavalla, kun ajoi esteellistä henkilöä Jacob Södermania - Euroopan parlamentin oikeusasiamieheksi, vaikka Euroopan Neuvoston ihmisoikeuskomissio, oli loppuvuodesta 1994 pyytänyt Suomen hallitukselta huomiot yksilövalitukseeni - isääni/Suomen valtiota vastaan.


Jacob Söderman (SDP), EU:n oikeusasiamies (ombudsman), 1995 - 2003.

Unkarin pääministeri Orban on varsin perustellusti arvostellut Suomen oikeusvaltiota, kun meillä ei ole edes perustuslakituomioistuinta ja kuten tämäkin blogini vahvistaa, sekä toinen blogini https://laaksoek.blogspot.com/ Hän on täysin oikeassa!

Meillä ei tuomioistuimet noudata Euroopan ihmisoikeusyleissopimusta, YK:n lastenoikeuksien julistusta, saati EU:n perussopimusta (Lissabonin sopimus), eikä perustuslain noudattamista valvo edes Korkein Oikeus!

Jään jännityksellä odottamaan pääministeri Antti Rinteen loppukuun tapaamista Viktor Orbanin kanssa ja toivon, että he saavat aikaiseksi hyvän dialogin..?

(Päivitys 18.9.2019):

Mr Viktor Orban Unkari, oletko valmis, kun meidän Antti tulee Teitä loppukuusta "ripittämään/opettamaan": verkkouutiset.fi/antti-rinne-oikeusvaltion-loukkaamiselle-nollatoleranssi-eussa/


Antti Rinne (SDP), Suomen pääministeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti