Translate

lauantai 2. tammikuuta 2010

Mustan listan oikeusfarssi H:gin käräjäoikeus ja KKO 1992 - 1996


Perjantaina 13 päivä joulukuuta 1991, eli 18 vuotta sitten, löysin itsestäni 3 kpl valokuvia eduskunnasta ja minut oli laitettu perusteettomasti "vaarallisen henkilön" kirjoihin. Olin saanut jonkinlaisen "terrorististatuksen"?

Tuo tapahtuma on varjostanut elämääni siitä päivästä asti ja kaiken taustalla se, että olin käynyt oikeutta biologista isääni Jacob Södermania vastaan. Ainut pyrkimykseni oli vain päästä hänestä näin eroon, kun elämääni ja asioitani jatkuvasti vaikeutettiin.

Oikeudenkäynti Helsingin käräjäoikeudessa oli täydellinen farssi ja sitä se oli myös hovioikeudessa ja korkeimmassa oikeudessa, sekä vielä matkaten 2 tuomarin osalta euroopan ihmisoikeuskomissioon, jossa se lopulta hävitettiin (IOK:n raportti). Ensin käräjätuomari Soile Martio suojeli eduskunnan silloista oikeusasiamiestä maaten haastehakemukseni päällä lähes 2 vuotta ja Helsingin käräjäoikeuden vt. pormestari suostui uloskirjoittamaan (myöntämään) haasteen vasta kun apulaisoikeuskansleri oli todennut Martion menetelleen virheellisesti. Sitten jutun ensimmäisen istunnon jälkeen käräjätuomari Paula Rautio hävitti oikeuden pöytäkirjat eli tuhosi  (ääninauhoitteet)! Toisessa istunnossa jääväsi itsensä tuon toimenpiteen seurauksena.

Käräjäoikeudessa  4 istunnossa kerkisi olemaan 3 eri syyttäjää ja lautamiesten kokoonpanoa muutettiin myös 3 kertaa ja aina juttuun tuli "kylmiltään uusi miehitys"?

Hovioikeus siunasi käräjäoikeuden menettelyn ja kanneviskaali ei yhtynyt syytepyyntööni hänelle. Korkein oikeus palautti kerran jutun takaisin Helsingin hovioikeuteen esittelijänsä Asko Välimaan päätöksellä, jossa esittelijän saatesanat olivat "asiassa on laillisesti meneteltävä". No, hovioikeus ei piitannut KKO:n toivomuksesta ja "laillisesta menettelystä", vaan pidättivät aikaisemman laittoman ratkaisunsa. Näin oikeusvaltio Suomi toimii todellisuudessa kun vastapuolena oli eduskunnan oikeusasiamies ja laittoman menettelyn (Södermanin) osalta oli todennut tietosuojavaltuutetun virastokin? 



3 kommenttia:

  1. Luettavaa ihan liikaa ja liian pienellä fontilla. paremmalla ajalla täytyy perehtyä. Itse olen jo vuosikausia jättänyt taistelemisen väliin. Kun ei jaksa niin ei jaksa. Viranomaiset, posiisi sekä oikeuslaitos, sekoilevat vuosi ja kerta toisensa jälkeen niin lahjakkaasti, että mitään tarinankertojia ei enää tarvittaisi. Joku vain viitsisi alkaa kirjoittaa kirjaa tai televisiosarjaa Suomen viranomaisten sekoiluista. Olisi siinä ulkomaanelävillä ihmettelemistä ja nauramista. Voisivt jopa jossain vaiheessa itkeäkin.

    Toivon sydämestäni että sinulla riittää voimia tuohon taisteluun. Ehkä joskus tapahtuu jokin muutos parempaan päin.

    Toivossa on hyvä elää.

    VastaaPoista
  2. Lukuisilla sivuilla näkyy vielä Savolan henkilötunnus kokonaisuudessaan, suttaahan pois.

    VastaaPoista
  3. Voi vittu mikä tsardiini Sööderi on?

    VastaaPoista