Translate

tiistai 12. tammikuuta 2010

Kelasta ei voi työntää..





Liisa Hyssälälle tiedonlulkistamispalkinto! 



Harvemmin jos koskaan, meillä ministeri saati virkamies julkisesti myöntää, että jossakin on olemassa "oikeusturvaongelma"!

Sosiaali- ja terveysministeri poikkeuksellisesti teki tänään näin, että meni ja myönsi KELA:lla ja sen muutoksenhakuelimillä olevan "oikeusturvaongelman". Käsittelyajat ovat normaalisti nyt siis peräti 14 kuukautta ja ne pitäisi pystyä kasittelemään 6 kuukaudessa? Olisikohan syytä samalla tarkistaa ja tutkia KELA:n rakenteellinen ongelma, sillä tarkastuslautakuntahan on yleisesti tunnettu "kumileimasin", joka vain vahvistaa KELA:n itsensä tekemä (usein) täysin mielivaltaiset päätökset, joilla jokin etuisuus on lakkautettu tai on tehty päätös olla myöntämättä. Itselläni on tästä menettelystä varsin vahvat kokemukset ja tiedän muiden kokemusten perusteella sen olevan varsin yleistä..

(Korjaus: 13.1.2010), vuonna 2007 lähtien on KELA:n sosiaalivalituksia käsitellyt sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunta. Laitankin tähän perään EOK:n eli eurooppalaisen oikeusturvan keskusliiton toiminnanjohtaja Jarmo Juntusen firman artikkelin, joka 1½ -vuotta sitten eväsi apunsa allekirjoittaneelta ja nyt joulukuussa 2009 valitsivat Jacob Södermanin kunniajäsenekseen. EOK on tällä hetkellä sisäisesti hajaantunut ja toiminnallis/eettisessä kriisissä! Siitä myöhemmin lisää..

Erkki edellä ja EOK tulee perässä!

Laitoin tämän jutun 12.1.10, niin hetihän se EOK reagoi tosin päivällä myöhässä:


Hieman hämmästyttää, miksi tuo Jarmo Juntunen poseeraa tuossa jutussa, sillä eihän siinä ole hänestä kysyys? Keskustelufoorumeilta on saanut kuulla, että hän haluaa esiintyä ikään kuin "Suurena Johtajana" ja olihan OTT, dosentti Petter Kavonius jo etukäteen mennyt ja onnitellut Häntä 50 vuotisjuhlallisuustoivotuksessaan "tulevana oikeustieteen kunniatohtorina"..  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti