Translate

tiistai 12. tammikuuta 2010

Kiusaamista ja pientä provoa..

Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan.. 

Tuon otsikon viisauden maailmalle lausui presidentti Mauno Koivisto aikoinaan. Hyvin sanottu!

Kävin Alavuden poliisilaitoksen yleiskansliassa 7.1.2010, kun ajokorttini "sattuneesta syystä" oli siellä ja ajokieltoni päättynyt jo viimesyksynä. Yleiskansliassa oli 3 naisvirkailijaa ja menin istuutumaan yhden keski-iän ylittäneen vanhemman rouvan tykö palvelutiskillä ja pyysin ajokorttiani. Hän kysyi, että "miksi se heillä on", johon vastasi, että "se on ollut hyllyllä"..

Virkailija kävi hakemassa korttini jostain laatikosta ja ryhtyi näpyttelemään tietokonettaan. Muutaman minuutin näpyteltyään, hän kysyi, että " onko sinulle määrätty seurantaa".. Hieman hölmistyneenä tokaisin, "ettei ole".. Sitten hän jatkoi koneensa näpyttelyä ja taas meni muutama minuutti, jonka jälkeen hän tulosti jotain ja taas kysyi, että "onko sinulla henkilöllisyyspapereita matkassa".. Totesin ettei ole ja että "siinähän ne sinulla ovat".. Samoin sanoin hänelle, että "kotonani on kyllä passi, mutta sen voimassaoloaika on jo mennyt umpeen". Toimii siitä huolimatta henkkareina. 

Noin 10 minuuttia asioituna, virkailija totesi, "ettei sinulle nyt voi ajokorttia antaa, kun sinulla ei ole henkilöllisyystodistusta".. Vastasin rauhallisesti ja maltillisesti hänelle, että "voittehan Te minusta sormenjäljet ottaa ja sitten tarkistaa rekisteristänne".. Hän katsoi minua hölmistyneenä ja en provosoitunut, vaan pyysin ajokorttiani ja kysyin, "eikö siitä kuvasta tunnista minua"? Hän mumisi jotain josta en saanut selvää ja vieressäni alkoi olemaan jonoa ja muutama muukin asioitsija ja erään pariskunnan kuulinkin takanani sanoneen "että jopas on kummallista toimintaa"..

Sanoin tuolle naisvirkailijalle, että se korttini on uusittu Lahdessa muistaakseni 1992 ja tuolloin olin hiukka nuorempi ja nyt "ilman viiksiä" ja pitääkö minun ottaa lippalakkini päästä, jotta voitte todeta minulla nyt olevan päässäni "vähemmän hiuksia".. Tämän sanottuani tuskainen ilme kasvoillaan tuo nainen antoi korttini.

Olin asioimassa tuolla Alavuden poliisin yleiskansliassa kellon ollessa 15.00 sisään mennessä ja se oli 15.15 ulostullessa. Poistuttuamme emäntäni Anneli kertoi, että hetkenaikaa istuttuani ja asioidessa n. 5 min, oli käytävän sivuovella käynyt poliisi katsomassa minua "luotiliivit päällänsä"? Tuolloin ja tuona päivänä Alavuudella ei ollut sattunut mitään sellaista, että poliisin olisi tarvinnut "liivejään" ja erityisesti poliisilaitoksen sisätiloissa? Toinen mielenkiintoinen seikka oli se, että saavuttuamme yleiskansliaan oli siellä hiljaista ja ei juuri ketään paitsi nuo 3 naisvirkailijaa. Meidän jälkeen alkoi "käytävillä kova paliikki" ja poliisia tuli ja meni.. Jäljestämme tuli 3 asiakasta, joka täysin normaalia, mutta miksi "poliisi sähköistyi ja mihin se ovella käynyt konstaapeli tarvitsi luotiliivejä ja miksi naisvirkailijalle oli niin (vaikeaa antaa minulle ajokorttiani) ja vielä miksi hän näpytteli konettaan yli 10 minuuttia. Paljon avoimia kysymyksiä..

Jos asiassa ja ajokortin myöntämisessä olisi ollut jotain "epäselvää", niin normaalisti ja luonnollisesti virkailija olisi kutsunut komisarion paikalle asiaa selvittämään?

Tähänkin liittyvästä olen täällä blogissani maininnut ja se löytyy tunnisteella "Epäkelpo poliisi" ja sieltä "Alavuden poliisi päätti jatkaa, mihin Lahti lopetti".. Juttu tulee esille Seinäjoen käräjäoikeudessa 10.2.2010, klo. 09.00 Seinäjoen istuntosalissa ja tässä siitä viimeinen haaste:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti