Translate

lauantai 29. marraskuuta 2014

Eduskunta teki eilen myös toisen merkittävän päätöksen, josta tosin oltiin "hiirenhiljaa"?



Perustuslakivaliokunta kokoustaa pj. Kimmo Sasin johdolla ja vieressä istuu itse Piru, varapuheenjohtaja Jacob Söderman. Huom. Tämä kokoonpano ei ole nykyinen! Nykyinen puheenjohtaja on Johannes Koskinen (SDP).

Eilen siis, äänestettiin historiallisesti kansalaisaloitteen hyväksymisestä ja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, joka päätyikin toistaiseksi "sateenkaaren" voittoon äänin 105-92. Mutta, eduskunnassa äänestettiin ja päätettiin aivan eriluokan kysymyksestä, kuin "muutaman tuhannen" homppelin häistä, sillä eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi päätöksensä isyyslain uudistuksen suhteen ja totesi, että au-lasten perintöoikeuden rajoittaminen on syrjintää:

(Päivitys 30.11.14): Oleellisin muutos uudessa esitetyssä isyyslaissa on kuitenkin se, että au-lasten suhteen isyys voidaan vahvistaa, vaikka lapsi olisi syntynyt ennen vuotta 1.10.1976, ja siis ennen vanhan lain voimaantuloa. Tuolloin lainsäätäjä tahtoi 5 vuoden siirtymäajan, eli isyyden selvittäminen ja vahvistamiskanne oli ajettava lasten vanhempien tai lastenvalvojan toimesta ennen vuotta 1981! Lapselle ei koskaa mitään aikarajoituksia ole asetettu, mutta vanhaa lakia oli tulkittu ja oikeuskäytäntö oli muodostettu lukuisin ratkaisuin lapsen etua vastaan.. Kannattaa katsoa ja tutustua tuon 1976 isyylain esitöihin, niin tämäkin asiasta kiinnostuneille selviää! Jacob Söderman oli tuolloin lainvalmistelujen aikaan ministeri, sekä vanhan lain vahvoja "puuhamiehiä"..











Käy lukemassa myös Tuomas Ojasen ja Juha Lavapuron hyvä kirjoitus perustuslakiblogista: perustuslakiblogi.wordpress.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti