Translate

tiistai 29. syyskuuta 2015

Koivistoa, Södermania, Kortetta, mikä ei kuulu joukkoon, vai kuuluuko sittenkin?



Helsingin Sanomien pitkäaikainen rikostoimittaja Haari Nykänen julkaisi tänään kirjan  20 vuotisesta historiastaan hesarin tutkivana rikostoimittajana, joka ei "herroja pelännyt", vai pelkäsikö sittenkin ihan vähäsen?

Kirjan nimi on " Likainen Harri - 20 vuotta Erkon renkinä". Kirjaan voi lyhyesti tutustua täältä: www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vallan-rakkikoira-harri-nykanen-kirjassaan-koko-sanoman-johto-vastusti-ahde-ahdistelujuttuani/5334320 

Eräs kerta se minäkin jouduin ottamaan yhteyttä Aatokseen itseensä ja lähestyin häntä kirjeellä alkuvuodesta 1994, kun HS ja Harri Nykänen oli tyystin lopettanut eduskunnan mustan listan casen seuraamisen, vaikka sen aloitti 26.2.1992. Ensimmäisestä jutustaan "eduskunnassa musta lista epämieluisista vierailijoista", joka löytyykin blogista tämän tunnisteen alta "Eduskunnan musta lista", oli Nykänen kuvannut valokuviani, joita oli siis kolme kappaletta 2 sivuprofiilia ja etukuva, niin se oli "kaljumies" ja vieläpä nimetönkin!? Tietosuojavaltuutetulta oli tietty kantaa tiedusteltu, mutta ei minulta. En ollut antanut mitään anonymiteettimääräystä HS:n toimitukselle? Ketä se palveli?? Tietysti laittoman turva- ja tarkkailuohjeiden antajaa ja turvapäälikkö Savolaa! Loppupeleissä se palveli Sanomia itseään ja Suomen oikeuslaitostakin.

No, kirjeeni positiivinen vaikutus oli se, että itse A. Erkko sai Harri Nykäsen päivittämään juttuaan, tosin reippaasti myöhässä, mutta kuitenkin 11.4.1994 HS julkaisi "Helsingin hovioikeus: Haastehakemuksen hylännyt käräjätuomari toimi virheellisesti"..

En nyt enempiä, sillä täytyy lukea Harrin kirja, jotta tietää "hänen lähihistoriansa". Kannet näyttävät tältä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti