Translate

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kaksinaismoralismin huipentuma 20.11.2016



Suomen hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk).

Suomessakin on vietetty tänään YK:n kansainvälistä lastenoikeuksien päivää ja ainoana huolena näytti olevan maamme lähihistoria ja menneisyys "lastensuojelussa ja sen sijaishuollossa" tapahtuneitten virheiden ja toistuvaislaiminlyöntien johdosta, jolloin maassamme oli vielä 1950 - 1970 saakka lapsiorjuutta ja lapsilla teetettiin raskasta pakkotyötä koulukodeissa ja muissa ns. "kasvatuslaitoksissa".

Itse vietin vajaan vuoden syksystä 1979 kevääseen 1980, Pernasaaren koulukodissa Jyväskylässä, joten tiedän mistä puhun. Pelkkä anteeksipyyntö ei riitä, henkistä ja fyysistä väkivaltaa kohdanneille sen ajan lapsille! Taloudellinen korvauskaan ei riitä, mutta se edes pyrkisi tuomaan "aidon hyvikkeen", anteeksipyynnön lisänä!

Minä en tuosta vajaasta vuodesta kaipaa mitään. En anteeksipyyntöä, en taloudellista korvausta, paitsi että mentäisiin nykyhetkessä itse asiaan ja alettaisiin edes noudattamaan säädettyjä lakejamme!!

Miten voi olla mahdollista, ettei lastenoikeudet toteudu vieläkään, vaikka uusi isyyslaki astui voimaan 1.1.2016? Miksi siis ei vieläkään voi biologista isyyttä selvittää, kuten laki sen säätää ja määrää, vaan Korkein oikeus edelleen suojelee isyyden vapaamatkustajaa ja hänen oikeudellista ja biologista vastuutaan isänä?

Pyydän ja vetoan, että perhe- ja peruspalveluministeri ottaa kantaa ja selvityttää tämän dilemman valtioneuvostossa avainministereidensä kanssa, jotta lakia noudatettaisiin siten kuin se on säädetty ja eduskunnan tahto toteutuisi!

Tässä linkki ministeri Rehulan tämänpäiväiseen puheeseen: yle.fi/uutiset/3-9305109

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti