Translate

maanantai 28. marraskuuta 2016

Löytyykö Korkeimmasta oikeudesta aitoa riippumattomuutta ja puolueettomuutta?






















Kuvissa vasemmalta EU:n entinen oikeusasiamies ja vastapuoleni isyyskanteessa Jacob Söderman ja oikealla Korkeimman oikeuden uusi presidentti (1.1.2016) Timo Esko.

Tilanteeni on nyt varsin erikoinen, sillä kohta KKO:sta alkaa loppumaan esteettömät oikeusneuvokset, kun 8.9.2016 annettu ratkaisu sisälsi selvän tuomiovirheen "esteellisellä kokoonpanollaan". Tuolloin asian ratkaisuun osallistuivat tuomarit "Hirvelä ja Bygglin".

Aiemmin 28.10.2009 H2009/137, purkuhakemuksen ratkaisivat oikeusneuvokset "Raulos, Kitunen ja Häyhä". Sitten lähes 1½ vuotta kestäneenä purkuhakemuksen (käsittelyaika), KKO ratkaisi 21.11.2011, dnro H2010/166. Tuon hylkäämiseen osallistuivat oikeusneuvokset "Tulokas, Rudanko ja Koponen".

Oikeusneuvokset "Tulokas ja Raulos", ovat jättäneet Korkeimman oikeuden.

Laskujeni mukaan, nykyisin KKO:ssa toimivista oikeusneuvoksista 6 on osallistunut asiani käsittelyyn aiemmin ja ovat siten esteellisiä. Eli jäljelle jäävät 12 ja presidentti ovat esteettömiä, jollei muuta ilmene?

Tiedustelin tänään KKO:lta, että missä vaiheessa asia on ja kuka toimii esittelijänä, joten tässä kirjaamon vastaus:



Tähän loppuun on hyvä laittaa KKO:n työjärjestys, joka on edellisen presidentti Pauliine Koskelon vahvistama vuodelta 2006:












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti