Translate

tiistai 15. joulukuuta 2009

Hypnoosilla rahaa EOK ry:lle?

Kun 1½ vuotta sitten (EOK) oikeusturvayhdistys- ja sen johto, eväsi apunsa minulta, niin ihmettelin. En ihmettele enää!

Tässä kuvassa on eurooppalaisen oikeusturvan keskusliiton toiminnanjohtaja (perustaja/omistaja) Jarmo Juntunen keskellä ja vasemmalla kuvassa oikeustieteen tohtori, Helsingin Yliopiston dosentti Petter Kavonius. Jacob Söderman otettiin kunniajäseneksi 16.10.2009, jota kuvassa juhlistettiin "fanfaarien" kera..


Tästä miehestä on EOK tehnyt itsellensä talouden "messiaan", joka parhaat ideansa saa hypnoosissa ja näin kaikki rikastuvat. Kuvassa on WinCapitan johtohenkilö Hannu Kailajärvi, joka juuri vapautettiin tutkintovankeudesta, jossa joutui olemaan lähes vuoden.



Petter Kavonius Kauppalehdessä tänään: "Hypnoosi varmistaa kaupat":

"Pääotsikon koko WinCapita- vyyhdin pääepäillyn Hannu Kailajärven avustaja Petter Kavonius uskoo Kailajärven pystyvän lunastamaan lupauksensa huikeita tuottoja tahkoavasta valuuttakauppaohjelmasta. Perusteena on muun muassa hypnoosi, jolla Kailajärvi on lisännyt henkisiä kykyjään.

Kailajärvi markkinoi WinCapitan vielä toimiessa sijoitusklubia FXSignal Traders -ohjelmalla, jonka piti kalastaa valuuttamarkkinoilla jopa 400 prosentin tuottoja. Esitutkinnassa Kailajärvi myönsi poliisille, ettei ohjelman perusteella koskaan tehty valuuttakauppaa.

Maanantaina tutkintavankeudesta vapautettu Kailajärvi kuitenkin ilmoitti jatkavansa ohjelman kehittämistä - muun muassa WinCapitassa palaneiden rahojen korvaamiseksi.

Kailajärveä avustanut oikeustieteen tohtori Petter Kavonius uskoo vakaasti Kailajärven taitoon kehittää luvatunlainen valuuttakauppaohjelmisto, vaikkei varsinaisiin tuloksiin voikaan ottaa kantaa.

- Kailajärvellä on nimenomaan tietotekniikkatausta. Koulutus ja työkokemus ovat siltä alueelta Kavonius sanoo Kauppalehdelle.

Kailajärvi on valmistunut Raision ammatillisen kurssikeskuksen tietotekniikkalinjalta.

- Ja lisäksi hän on superälykäs. Hän on myös käyttänyt hypnoosia lisätäkseen henkisiä kykyjään. Kuten Youtubesta löytyvältä videolta käy ilmi Kavonius sanoo.

Paluu joulun jälkeen

Heuristiikasta eli päätöksentekotutkimuksesta väitelleen Kavoniuksen mukaan ohjelman tarkoituksen voi tiivistää siihen, että tietokoneiden avulla ihmisen päätöksenteon tukena on valtava määrä dataa - mutta päätöksenteko datan perusteella on edelleen solmukohtia.

Tämän solmun Kailajärven ohjelma pyrkii avaamaan antamalla automaattisesti perusteltuja suosituksia käyttäjilleen, Kavonius kertoo.

- Tässä Kailajärvi tekee lisäinnovaatioita ja on niitä tehnytkin, Kavonius sanoo.

Kavonius kuitenkin korostaa, ettei hän ole tietotekniikan asiantuntija, eikä siten voi ottaa kantaa varsinaiseen ohjelmaan tai sen toimintaan ja tuloksiin. Osa ohjelmasta on lisäksi Kailajärven "liikesalaisuutta". Ilmeisesti ohjelman perustana on muun muassa valuuttakurssien pitkän ajanjakson analyysi.

- Mutta joidenkin käyttäjien kokemusten perusteella näyttää siltä, että ohjelma pystyi antamaan aika hyviä suosituksia siitä, miten kauppaa kannattaisi käydä Kavonius sanoo.

Sata miljoonaa paloi

Aiemmin useat ohjelman käyttäjät ja rahoituksen asiantuntijat, muun muassa Helsingin Kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen, ovat todenneet ohjelman huuhaaksi tai vähintään siitä annetut lupaukset vahvasti liioitelluiksi. Kavonius on puolestaan vedonnut nimettömään asiantuntijaan, joka on arvioinut ohjelman suositukset kelpaaviksi.

Poliisi puolestaan pitää WinCapitaa pyramidihuijauksena ja siten törkeänä petoksena. Poliisin mukaan Kailajärvi on myöntänyt kuulusteluissa toiminnan olleen epärehellistä.

Tällä hetkellä paljon puhutun ohjelman softa on "hajaantunut", Kavonius kertoo. Osa softasta on poliisilla, osa muualla. Kokonaisuus on kuitenkin Kailajärven päässä, Kavonius sanoo.

Nyt vapauteen päässyt Kailajärvi on luvannut kertoa tulevaisuudessa WinCapitalaisille joulun jälkeen. Työsarkaa riittää, jos klubilaisille halutaan korvata poliisin ja syyttäjien epäilemässä pyramidihuijauksessa palaneet rahat: klubilaiset antoivat pyramidiin yhteensä liki 100 miljoonaa euroa. (Teppo Koskinen Kauppalehti 15.12.2009).

Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto julistaa sivuillaan "joulusanomaa": http://eok.fi/eok





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti