Translate

maanantai 14. joulukuuta 2009

Kirkko ei saisi politikoida!

Ortodoksipiispat hiljan tekivät kokouksessaan päätöksen, joka oli mielestäni oikea, että Mitro Repo ei voi ja saa pitää kirkollisia tunnuksiaan- ja toimittaa pappisvirkaa niin kauan kuin on EU-parlamentissa meppinä. Tuo oli oikein! Ei sielunpaimenen tehtävä ole politiikka ja ainoastaan se tulee kysymykseen ja olisi toivottavaakin, että pappina ottaisi kantaa aika-ajoin yhteiskunnassamme vallitseviin epäkohtiin ja siten yrittää toimia "hengellisenä herättäjänä"-  ja keskustelun virittäjänä!


Korkein hallinto-oikeus oli Mitro Revon kantelun johdosta antanut tänään päätöksen, jossa KHO pidättää piispainkokouksen Revolle antaman pappiskiellon voimassa. KHO:n mielestä kysymyksessä on ortodoksisen kirkon sisäisistä asioista ja kirkon autonomiaan koskevasta oikeudesta tulkita kirkon oppeja! Kyseeseen siis ei tule juridiset opit (säädökset) ja ei niin muodoin ole ihmis- ja perusoikeuskysymyskään, vaan piispainkokouksella on KHO:n linjauksen mukaan *ylin valta* toimia- ja päättää asiasta. Hallintolainkäyttö ei siis saata kyseeseen tulla!



Europarlamentaarikko "Isä Mitro" on syvästi pettynyt KHO:n ratkaisuun. Hän pitää päätöstä "epäoikeudenmukaisena" ja vääränä, sekä vielä "yleisen oikeustajun vastaisena".

Repo harkitsee asiansa viemistä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen Strasbourgiin!

Revon mukaan KHO:n päätös on "ristiriitainen ja huolimattomasti laadittu". KHO:n päätöksen mukaan Repo ei saa käyttää papin viittaa, ristiä tai muita papillista arvoa osoittavia tunnuksia. Revon mukaan KHO on asiassa "hakoteillä".

Mitro Revon vertaus oikeusministeriin tai presidenttiin on erikoinen. Hän on sitä mieltä, että "jatkossa jos oikeusministeriksi tai presidentiksi nimitetään juristi, hän siis menettää juristinoikeutensa. En voi ymmärtää, että minä olen menettänyt ammattioikeuteni"..

Herra Mitro Repo. Kun Presidentti astuu toimeensa - kansan hänet enemmistöllä siihen ensin äänestäneen, niin hän ei *toimensa ohella - aja yksittäisjuttuja esim. tuomioistuimessa*, vaikkakin hän olisi "juristi"! Hän hoitaa vain ja ainoastaan sitä virkaa ja tehtävää, johon Suomen kansa on hänet valinnut! Sama pätee oikeusministerin ja kaikkien ministereiden kesken!!

Kyllä Isä Mitro on nyt pahasti itse hakoteillä ja jonkinlainen "eksynyt lammas", kun ei näin yksinkertaista ja selvää asiaa ymmärrä. Kysy vaikkapa Isä Jaakobilta sieltä eduskunnasta omasta puolueestasi neuvoa..

Eiköhän aika olisi kypsä jo syvällisemmälle pohdinnalle kirkon ja valtion suhteesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti