Translate

torstai 17. joulukuuta 2009

Pitääkö hänen vielä "kypsyä" parit vaalit?

"Jees vii kään"...



"Lautaskiista päättyi äänestykseen ulkoasiainvaliokunnassa"

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta ei saanut aikaan yksimielistä päätöstä (kannanottoa) tänään ulkopolitiikan johtamisesta ja Suomen edustajasta EU:n huippukokouksissa. Hallituksen linjaus hyväksyttiin äänin 12-5. Vastaan äänestivät SDP:n ja vasemmiston edustajat. Pertti Salolainen oli pettynyt demareiden "rimpuiluun", kun heille ei selvityspyynnön esittäminen valtioneuvostolle riittänyt, vaan alkuun demarit halusivat erillistä "sihteeristöä presidentille" - valvovaan presidentin tiedonsaantia EU- politiikassa..

Syys- ja lokakuussa SDP:n perustuslakikomitean jäsen Johannes Koskinen oli vielä sitä mieltä, että pääministeri selkeästi edustaa Suomea EU:ssa Lissabonin sopimuksen voimaantultua 1.12.09, mutta nyt on ääni muuttunut ja Jacob Södermanin ohella, Johannes Koskinenkin vaatii presidentin osallistumista eurooppapolitiikkaan? Söderman jopa esitti 5.12, että SDP:n tulisi "marssia ulos" ja hylätä Taxellin komitea protestiksi?

Mistä on tämä muutos on SDP:n sisällä johtunut. Laillista järjestystä ei tunnu kannattavan ainakaan julkisesti kuin Erkki Tuomioja ja Arja Alho. SAK:n ex. jyrä Eero Heinäluoma vastustaa luonnollisena toimena kaikkea, mikä vähääkään riisuisi presidentin tai SDP:n valtaa, olkoonkin, että entinen menettely - nykyisellää (1.12.09) olisi laiton! Ei paina näiden herrojen vaakakupissa mitään? Perustuslain 93§:n 2 momentti on hyvin selkeä, että "euroopan unionin asiat kuuluvat pääministerille". Miksi se on vasta nyt  9 vuoden päästä haluttu ymmärtää. Perustuslaki (uusi) astui voimaan 2000 ja jos sitä noudatettaisiin, niin mitään "Taxellin komiteoita" ei tarvittaisi!

Kun Jacob Söderman joutui jäämään sivuun euroopan unionin oikeusasiamiehen virastaan 31.3.2003 ja erottuaan ensin 16.4.2002, niin hän heti ryhtyi julkiseen kampanjaan "vastustamaan unionin perusoikeuskirjaa (perustuslakia)" ja nyt viimeisenä toimenaan yrittää kynsin ja pitkin hampain taistella presidentin (menetetyn vallan) puolesta! Tämä on enempi kuin SÄÄLITTÄVÄÄ!!

Herra Södermanilla on luonnolliset syyt (omat) pelätä nykytilaa, mutta siinä ei enää pysty häntä avittamaan edes presidentti, kuten on tähän saakka kyennyt..?

Erkinjutta 65:


Tässä Jutta iltapäivälehden kannessa ja hurmaa koko "kylmän pohjolan" miehet!  Olinkin muuten kaukaa viisas, sillä heitin "Jutan nimen" SDP:n puheenjohtajakilpaan jo talvella 2007, jolloin häntä ei vielä oltu löydetty. Tämän tein MTV3:n Setä Arkadian nettisaitilla (blogi), ja niinhän siinä sitten kävi se ihmeellinen, että demarit saivat sen minkä tilasivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti