Translate

tiistai 1. joulukuuta 2009

Kunnian miehet ja naiset

Pauliine Koskelo saa Valkoisen Ruusun suurristin - HS.fi - Kotimaa

Kunnia ja "kunnian hinta"? Onko ja voiko kunnialla olla "hintaa", muuta kuin aineetonta, joka voi muodostua  mahdollisuudesta menettää se eli "mielipaha, itseaiheutettu nöyryytys (julkisuus/arvostelu)", tai lopullinen "hinta" kuolema? Sanontahan kuuluu, että "kunniatta kuolet"..

Tekeekin mieleni kysyä arvon tasavallan presidentiltä, että "palkittiinko Pauliine Koskelo ja Jacob Söderman heidän ansioistaan oikeushallinnon saralla"? Suomi on juuri nyt syvimmässä kriisissä ja oikeusvaltiokuva on todellisessa vaarassa, kun Lissabonin sopimus astui tänään voimaan! EIT:ltä olemme saaneet seulonnasta huolimatta yli 100 langettavaa tuomiota!

Pauliine Koskelo on julkisuudessa vähätellyt ja laistanut korkeimman oikeuden vastuuta perus- ja ihmisoikeuksista todeten mm. että "emme ole korjaamo" (5.11.09 HS). Savon Sanomissa eilen sälytti vastuun nykytilasta puhtaasti "resurssikysymyksenä" ja oikeusministeriön vastuulle? Korkein oikeus ei siis ole sisäistänyt omaa vastuutaan ylimpänä oikeusasteena ja vuoden 1991 jälkeisestä kehityksestä, kun euroopan ihmisoikeusyleissopimus ratifioitiin ja astui voimaan Suomea velvoittavana oikeutena!

Jacob Söderman ei tarvinne minun kommentteja tässä suhteessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti