Translate

maanantai 16. tammikuuta 2012

Avoimuusperiaate: "Suomi vs. Eurooppa" ja käytäntö!



Yllä oleva pilapiirros on valitettavan ajankohtainen ja osuva!

Vuosia ajoimme EU:ssa ns. "avoimmuutta ja läpinäkyvyyttä", päätöksenteossa ym. Nyt taas olemme Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomittavana ja niinkin selvässä asiassa kuin se, että "poliisivirkamies oli kaappaamallaan virkakulkuneuvolla pakosalla Kokkolan toimialueella 2004 ja hurjastelilähes 200 km/h, syyllistyen törkeään liikenteen vaarantamiseen, muun ohella"..

Tästä kirjoitti rikoslehti Alibi ja mainitsi jutussaan poliisin nimen. Lehti tuomittiin nimen julkistamisesta 5000 euron korvauksiin. Tämä kävi kotimaiset oikeusasteet lävitse ja huomenna tiistaina EIT antaa asiassa ratkaisunsa.

Voihan herttinen sentäs! Tuntuu, kuin me vuosi - vuodelta taannuttaisiin ja nyt elettäisiin jotakuin "1800" - lukua?

Tämä sama trendi on jatkunut jo 1990 alusta ja siinä on huolestuttavinta se, että juuri tuolloin 1991 Suomi ratifioi Euroopan Neuvoston ihmisoikeusyleissopimuksen ja suuntana olisi luullut ja (pitänyt) olla aito- ja rehellinen pyrkimys avoimuuteen!

Korkeita virkamiehiä- ja poliitikkoja suojellaan edelleen valtamedian toimesta ja eräille tuntuu olevan annettu "elinikäinen immuniteettisuoja" - median taholta. Häikäisevintä on se, että tavallisen rivipoliisin karkeista töpeksimisistä ja rikoksista ei saisi kirjoittaa. Ainakaan siten, ettei tuon "rikollisen" henkilöllisyys paljastu ja käy jutusta selville.


(Päivitys 17.1.12):


Suomi sai siis taas nenilleen EIT:ltä!


Alibi ja sen päätoimittaja Mika Lahtoselle tuomittiin korvauksia 7650e ja Suomi tuomittiin jälleen kerran sananvapauden loukkaamisesta. Olemme saaneet EIT:ltä enemmän tuomioita kuin kaikki pohjoismaat yhteensä! Upeeta, valtavaa, lisää tätä!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti