Translate

torstai 26. tammikuuta 2012

Edustavampi, osaavampi, vai koko "paketti"?







Kuvissa kaksi paria, joiden puolisot taistelevat valtakunnan ykköspaikasta, näkymisellä, osaamisella ja edustamisellaan.

Tänään saimme herkutella YLE:n ykköskanavalla ensimmäisestä vaaliväittelystä ja lyhyesti toteaisin, että Sauli voitti, mutta täpärästi!

Pekka Haavisto takelteli ulkopolitiikan ja YK:n "mandatumkysymyksessä - suhteessa USA:n esitykseen Iran-pakotteista ym.". Korostui ja tuli esille Haaviston USA-vastaisuus, kun taasen Niinistö hoiti homman ns. "himaan"..

Ihmisoikeuskysymykset oli mukavasti esillä ja niissäkin korostui Niinistön realistinen ote, että "esiin ottaminen eri tilanteissa ja kehittyvissä maissa ne eivät saa olla kauppapolitiikan este". Tässäkin suhteessa peittosi Pekan ja erikoisen heiton Saulin suusta saimme kuulla, että ei ihmisoikeuksia "saa salatakaan".. Ymmärsin tämän enempi sisä, kuin ulkopoliittiseksi piikiksi.

No, SDP:n yhdestä suusta, nimittäin Jutta Urpilaisen ilmoituksesta kuulimme, ettei "SDP asetu kenenkään ehdokkaan taakse", mutta seuraavassa hetkessä kuulimme jo "miten monta ministeriä ym. oli asettunut Haaviston taakse", joten se siittä. Tunnetusti tiedämme, että Halonen oli 12 vuotta virassaan "kaappilesbona", joten Pekan tukeminen on demareille enempi luontevampaa. Se on hyvä, että mikäli Haavisto valitaan presidentiksi, niin ensikerran demaritkin valitsevat edes *rehellisen homon*!

Tarja Halosen ansioksi voidaan edellä kerrottu lukea. Edes jotain hyvääkin 12 vuodesta, kuten homojen ja lesbojen avoimuusesiinmarssi ja yhdenvertaisuusoikeudet. Muut vähemmistöt ja enemmistöt ovatkin saaneet kärsiä..

Oma arvaukseni on, että Sauli saa äänistä 58 % ja Pekka jää täpärästi hopealle 42 % huikealla äänisaalillaan.


(Päivitys 27.1.12, klo. 22:45):


MTV3 vaalitentti, jos sitä sellaiseksi voi edes nimittää, oli todellinen pohjanoteeraus!


Siinä ei päästy oikein alkua pidemmälle ja kun ennätettiin kaiken maailman "omista hyvistä ja huonoista kokemuksita", edes pikkuriikkisen käyntiin, niin jo heti mentiin "mainoskatkolle"..


Politiikan homesaurus Timo "Setä Arkadia" oli kannettu kymppiuutisiin kommentoimaan ja siihen voi vain sanoa, että Timo vois "vaihtaa ne sukkansa ensikerralla"..


Ei tavullakaan rohjettu kommentoida tulehtuneita suhteitamme Atlantin valtameren taa, johon Niinistö antoi kommentillaan hyvät eväät! Mutta ne Timon sukat!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti