Translate

tiistai 18. toukokuuta 2021

Oliko Nobel palkittu Martti Ahtisaari, itsenäisen suomen viimeinen tasavallan presidentti?


Tänään "erkin päivänä", eduskunta äänestää ns. "elvytyspaketista", eli EU:n budjetista ja siihen sisällytetystä 750 miljardin euron tukipaketista, jota on koronapaketiksikin kutsuttu..

Tuosta piti äänestää jo 12.5, mutta oppositiopuolue Perussuomalaiset järjestivät 3 vrk:n ns. "performanssin" ja puhuivat kilpaa keskenään eduskunnassa yötämyöden ja näin käsittelyä saatiin siirretyksi, mutta vain hetkeksi. Se, että "kasvoiko sivistys", mielestäni ei, sillä Tynkkysen pappispuheita ja Peltokankaan paatoksellista mantraa ei jaksanut kuunnella erkkikään!

Jos PS olis todellakin halunnut asiaan vaikuttaa, niin se olis jo reilu vuosi sitten käynnistänyt prosessin, että pääministeri Sanna Marin olis saatettu perustuslakivalikokunnan tutkittavaksi ja sitä kautta mahdollisesti Valtakunnanoikeuteen valtiopetoksesta, sillä hän meni ja hyväksyi tuon järjettömän 6,6 miljardin velkapaketin perustuslakivaliokunnan ohjeistuksen- ja päätöksen vastaisesti. Hänellä ei siis ollut valtuuksia tuohon!

No, nyt näytelmä on taputeltu ja äänestystuloskin on kokolailla tiedossa, ilman sen suurempia tärinöitä, mutta kysyn, että oliko Martti Ahtisaari, Suomen itsenäisyydenajan viimeinen valtiomies, sillä hänen aloittaessaan presidenttinä, hän heti piti huolen siitä, että suomessa järjestetään neuvoa-antava kansanäänestys, Euroopan Unioniin liittymisestä 1994.

Hänhän kävi liittymisneuvotteluja mm. Korfu:ssa kesällä 1994, jossa kokousti pääministeri Esko Ahon kanssa yhdessä.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta Antti Rinteen johdolla, hylkäsi kansalaisaloitteen kansanäänestyksestä - tukipakettiin, vaikka tuo kansanäänestysehdotus oli kerännyt 4 päivässä tuon yli 50 000 allekirjoitusta. 

On selvää, että kun eduskunta istuu tänään äänestämään ja hyväksyy tuon "jaa" äänin, pienellä enemmistöllä suhteessa 2/3 -osa, kun enemmistö kokoomuksesta asettuu hallituksen rintamaan, niin Suomi on vahvasti matkalla kohti euroopan liittovaltiota "eurostoliittoa", sillä Unioni voi jatkossa hyväksyttää mitä tahansa velkapaketteja jäsenillään ja vedoten tähän! EU tulee saamaan verotusoikeuden ym. ja näin Suomi kurjistuu, sekä lisävelkaantuu entisestään, kun jo tätä pakettia maksamme vuoteen 2058 saakka!

Mikä kamalinta on tässä prosessissa, niin Suomi "myy ja maksaa velalla" härskisti itsemääräämisoikeuden ja emme enää päätä omastakaan budjetista, vaan EU päättää aivan kaikesta! Olemme siis heikommassa asemassa, kuin "velipuoli". Nyt Suomi on huutolaislapsi EU:ssa!!

Meillä siis, oli jo laki "neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä Suomen liittymisestä Euroopan unioniin (578/1994" ja Euroopan Unioni on itse suosittanut jäsenmaitaan järjestämään kansanäänestys, merkittävissä asioissa. Kun EU:n perusolemus muuttuu ja se muuttuu täysin toisenlaiseksi Unioniksi, kuin se johon liityimme 1995, niin vähintä mitä hallituksemme olis voinut tehdä, olis ollut kansanäänestys! Nyt räkäistiin kansan kasvoille!!

Tätä on demokratia suomessa. Se on harvainvaltaa ja siitä ei kansa päätä..




(Päivitys 18.3.21, klo. 14.20):

Vastaan otikkokysymykseen, että OLI!!

Eduskunta äänesti hetki sitten elpymisvälineen puolesta: "jaa 134, ei 57, poissa 6 ja tyhjiä 2 .

Kolminkertainen huraa huuto köyhälle liittovaltio suomelle: "huraa..huraa..huraa"..

Muista tämä ja harkitse tarkkaan kenelle vaaliuurnilla äänesi annat!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti