Translate

maanantai 16. marraskuuta 2009

Helsingin piispa Huovinen jää eläkkeelle ensi syksynä - HS.fi - Kaupunki

Klaus Härön postia pappi Jaakobille, kuvassa Heikki Nousiainen ja loistava roolisuoritus "sokeasta papista". Elokuva on palkittu ja Suomen "Oskar"- ehdokas. En voi välttää kiusausta ja koplaankin kaksi asiaa yhteen: "sokean papin ja sokean lainylipapin"!

Eikö meilläkin olisi aika avoimeen keskusteluun kirkon ja valtion erottamiseksi toisistaan? Kirkko ei ole pystynyt mukautumaan ajan muutoksiin ja siitähän on viimevuodet saanut huomata "kirkon sisäisinä" riitoina mm. naispappeus ja sukupuolenvaihdoksena erään papin kohdalla. Itse erosin kirkosta 2008, kun mielestäni kirkko ei edusta niitä moraali- ja yhteiskunnallisia "keskustelun herättelijä"- arvoja. Kirkko ja kirkonedustajat muistavat tänäpäivänä lähinnä vain valtiollisissa juhlapuheissaan sen merkityksen mikä heillä tulisi olla jatkuvana ja alituisena yhteiskunnallisena "tarkkailijana/sielujen paimenena" - arkkivihollistamme pahuutta vastaan!
Tässä kuvassa on sokea "lainylipappi". Kuinka pirullisen osuvasti tuo Härön elokuva peilaa tätä päivää omalla uskonnollis/fiktiivisellä tavalla. Vain nimi yhdistää!


Jacob Södermanin puhe Seinäjoen kirkkojuhlilla 8.3.2008. Jaakob on aina ollutkin "kirkon mies" ja potkihan hän palloakin "piispan pojissa", joten arkkipiispat ovat Jaakobin kavereista parhaat!








Aiheellinen kysymys kuuluu, "onko kirkko kriisissä", kun eläkkeelle jääminen 65 vuoden iässä koetaan "kutsumukseksi". Sääli sinänsä, sillä kirkko menetti hyvän miehen ja uskonpaimenen!


Helsingin piispa Huovinen jää eläkkeelle ensi syksynä - HS.fi - Kaupunki

(Päivitys 26.11.09 HS): Näin on Irlannissa tehty "irlantikuvaa" ja on narsistista ajatella, etteikö meillä myös ole tapahtunut ja tapahtuu ihan omaa "suomikuvan" muodostusta tältäkin saralta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti