Translate

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Näytön paikka - HS.fi - Pääkirjoitukset

Näytön paikka - HS.fi - Pääkirjoitukset

Legaliteettiperiaate astuu voimaan (Lissabonin) sopimus 1.12.2009 ja todellinen testi 10-11.12.2009, sekä Kööpenhaminan ilmastokokous 7.- 18.12.09, jossa puheenjohtajamaa Ruotsi voi tylysti jättää Tarja Halosen "käytävälle", kun tehdään Euroopan Unionia koskevia sitovia päätöksiä?

Olen aihetta käsitellyt heinäkuun 25 pnä ja löytyy tekstein: "vuoden 2000 perustuslain itse aiheutettu *tehty* valuviaksikin nimitetty laiton menettely"..

Lissabonin sopimus tuo tullessaan suomelle todellisen testin paikan mm. perusoikeuskirjan suhteen, sillä Unionin kansalainen saa halutessaan asiansa suoraan perustettavaan EU-tuomioistuimeen ja mielenkiinnolla odotan, että moniko esim. ihmisoikeustuomioistuimen ns. "seulotuista"- tapauksista (omani) lisäksi sinne päätyy. Suomi on jo nyt saanut ihmisoikeustuomioistuimelta yli 100 langettavaa ratkaisua, joten tässä suhteessa Suomen kuva oikeusvaltiona saattaa rapautua todenteolla ja pelkään, ettei siitä jää kuin rippeet jäljelle? Order Halonen ei tässä suhteessa enää voi *sukkuloida*, kuten on tehnyt Euroopan Neuvostossa!

"Obama piipahtaa Kööpenhaminan ilmastokokouksessa"

WHASHINGTON. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama aikoo vierailla Kööpenhaminan ilmastokokouksessa ensikuussa, kertovat Yhdysvaltain hallinnon lähteet.

Lähteiden mukaan Obama aikoo piipahtaa Kööpenhaminassa 9 joulukuuta matkallaan Osloon, missä hän vastaanottaa Nobelin rauhanpalkinnon seuraavana päivänä.

STT-REUTERS, Lainaus HS 25.11.09, klo. 16.25

No, kyynisesti voidaan todeta, ettei presidenttimme Tarja Halosen nyt ainakaan Obamaa kannata lähteä "bongaamaan", joten aivan reilusti voinee luopua ja jättää kokoustaminen pääministerille, jolle se jo nykyisenkin voimassa olevan perustuslain kirjaimen mukaan kuuluu! 

(Päivitys 26.11.09 HS): Nähtäväksi jää, kuka taipuu lautaskiistassa ja voittaako Lissabonin sopimus, vai käveleekö Halonen senkin yli?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti