Translate

perjantai 27. marraskuuta 2009

Päätös lautaskiistasta siirtyy ensi viikkoon - MTV3.fi - Uutiset - Kotimaa

Valtiosääntöoikeuden asiantuntijat Antero Jyränki ja Tuomas Ojanen näkevät "lautaskiistan" pääministerin - presidentin välisenä valtataistelusta, kumpi edustaa Suomea - Euroopan Unionin huippukokouksissa ja Eurooppa Neuvostossa. Itse olen sitä mieltä, että Tarja Haloselle *opetetaan* rautalangasta perustuslain 93§:n 2 momentti, joka jo nykyisellään selkeästi rajaa Unioniasiat pääministerille! Presidentillä ei ole mitään asiaa EU-kokouksiin - Lissabonin sopimuksen voimaan astuttua 1.12.2009. Noloin tilanne olisi se, kuten MTV3:n aamuteeveessäkin tohtori Jukka Tarkka totesi, että kokoustamisen isäntämaa voi joutua "opettamaan suomea" ja siis jättämään tylysti presidentin käytäville..



Päätös lautaskiistasta siirtyy ensi viikkoon - MTV3.fi - Uutiset - Kotimaa

(Päivitys 28.11.09 HS:n artikkeli)

Oikeusministeri Tuija Brax antoi odotetusti vahvan tukensa pääministerille EU-edustuskiistassa. Brax on useaan otteeseen jo aiemmin todennut, että viimeistään Lissabonin sopimuksen voimaantultua on selvää, että Suomea - EU:n edustaa yksinomaan pääministeri. 


 

(Blogipäivitys 30.11.09): Eero Heinäluoma on sitä mieltä, että "presidenttiä työpaikkakiusataan"? Ei mielestäni voi enempää alentua ja kerjätä kansan sympatioita - väärällä asialla! Presidentivirka ei ole "työsuhde"! Ja kukahan se on (kiusannut) ja ketä viimeiset 9 vuotta virassa ollessaan? (Iltalehti 30.11)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti