Translate

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Syyttäjän tarkoitushakuista taktikointiako ja jutun makuuttamista?


Pari päivää sitten uutisoitiin, että ensivuoden alusta astuu voimaan laki, jolla on tarkoitus nopeuttaa jutturuuhkaa  ja ylipäätään helpottaa syyttäjien ja poliisin tutkinnanjohtajien prosessiyhteistoimintaa. Tämän johdosta koulutetaan n. 350 syyttäjää, sekä 1000 poliisin ja rajavartiolaitoksen tutkinnanjohtajaa syksyn 2013 aikana. Hienoa!

Entäs sitten, kun syyttäjä on saamaton tai jopa tarkoituksella "makuuttaa" mielensä mukaan ja siis aivan mielivaltaisesti ja turhaan syyteharkintapäätöstään?

Tässä pari esimerkkiä siitä ja ilmeistä oli, kun nämä oli *ratkaistu* lähes 1½ vuoden syyteharkinnan päätteeksi juuri nyt 14.9.13, kun Valtakunnansyyttäjänvirasto oli teettänyt selvityksen kaikista jutuista, jotka oli "levännyt yli vuoden" maamme eri syyttäjävirastoissa. Kaikkiaan siis 170 juttua!

Onhan se kiva kuulua "joukkoon", mutta ei poliisin toimettomuuden johdosta, vaan syyttäjän.

(Päivitys 19.9.13): Tarina ei kerro, miksi ylipäätään poliisi oli alistanyt syyteharkintaan jutun, jossa ei ole rikosta tapahtynyt ja sitten syyttäjä istuu jutun päällä ja ikään kuin *synnyttää juttua*?


Kuvassa lähihoitaja Riitta Hietala Alavudelta ja hänen avustajansa asianajaja Mika Ylönen. Kuva otettu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden odotushuoneessa Alavuden istuntosalissa 29.3.2012. Jutun esitutkinta oli päättynyt jo toukokuussa 2012!

Tuolloin, kun tuon kuvan otin, niin Mika Ylönen alkoi sauhuamaan pää punaisena, "ettet sitten laita mihinkään blogiisi, vaan tuhoat sen tässä ja nyt". Perusteli vielä sauhuamistaan sillä, että Hänellä on toimeksiantoja vakuutusyhtiöiltä ja *tärkeiltä* yhteistyökumppaneilta ja se häiritsee Hänen liiketoimintaansa. 

Totesin, että olisi miettinyt ennen toimeksiannon hyväksyntää, jos ei tässä asiassa kestä julkisuutta ja tulla kuvatuksi. Samoin kehotin tiedustelemaan paikalla olleilta haastemies Jorma Mäkirannalta ja komisario Juha Järveliniltä (oli seuraamassa oikeudenkäyntiä), että onko ko. odotutila julkinen vai ei.

Mumisten meni paikoilleen istumaan Hietalan viereen. Riitta Hietalan hiustyyli muuttui helmikuussa 2013, kun viime kerran tapasimme oikeudessa, niin oli otattanut "SDP:n värit päähänsä". Liekö kiittänyt tällä eleellä ansaitsemastaan oikeudettomasta hyödystä vai mistä, mutta kesällä 2011 kun tämä baletti lähti hänen taholtaan ja masinoimana käyntiin, niin blogissani oli vain n. 60.000 kävijää, nyt niitä on lähes 3.5 miljoonaa!

Yksi asia on ainakin Jumalan tosi! Hänestä Julkkis tuli!!

Tässä vielä muuta paskaa, jonka olisin toki syyttäjän toivonut oikeuteen vievän, mutta ei.

(Päivitys 19.9.13): Kun soluttautujapoliisi lähettelee sähköpostia omalla osoitteellaan ja salasanoin, niin sehän käännetään poliisin toimesta (minun) vastaanottajan syyksi ja että olisin vielä jostain saanut *salasanatkin*. Voi helvetti miten onnetonta mutta totta!

Tuolla petoksella ja virkaaivoälyoksennuksella poliisi katsoi oikeudekseen tehdä laittoman kotietsinnän ja viedä mennessään tietokoneet ym. Sitten niitä perkele pois viedessään, a) ensin valokuvataan työpiste, jossa läppäri makaa ja sitten b) vedetään valkoiset suojakäsineet käteen, ennen uloskantoa? Voi jumalauta sentäs!

Tämä asia on taholtani vielä harkinnassa jatkon suhteen:


(Päivitys 27.9.13):

Tässä vielä yksi juttu syyttäjän 1/6 syyteharkinnasta, joka venynyt yli vuoteen kaikkiaan maamme kaikista 170 jutusta, niin pidän jopa jonkinlaisena saamattomuuden suomenennätyksenä, että noista 170 omiani oli 6. Sehän on 3.5% kaikkinensa perkele!


Minun "kunniani" tässä tapauksessa ei maksa mitään, mutta kun minua vastaan oli tehtailtu ties mitä, niin olkoon niin. Sana vastaan sana. Syyttäjä on ottanut sen linjan, että minun sanani on vähempiarvoinen, kuin Riitta Hietalan ja muiden "sana vastaan sana-tilanteessa"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti