Translate

perjantai 19. helmikuuta 2010

Koplaus 1+1=1

Sotasyyllisyys säätytalossa 15.11.1945 - 21.4.1946 presidentti Risto Ryti nousee rappusia kärjessä.

Tein valtioneuvoston oikeuskanslerille kantelun 10.3.2008, jossa "koplasin" kaksi asiaa yhteen. Oikeuskanslerinvirasto antoi ratkaisun (2) työpäivässä..

Kantelukirjoitus oheisena ja siihen saamani esittelijäneuvos Risto Hiekkataipaleen ratkaisu, kun oli neuvotellut oikeuskansleri Jaakko Jonkan kanssa, sekä HS artikkeli 16.3.2008 ja HS artikkeli 25.1.2010:






VALTIONEUVOSTON OIKEUSKANSLERILLE





KANTELU

KANTELIJA

Erkki K. Laakso, sihteeri, (190365-163P), Hautavuorentie 40 B 4, 63340  Sapsalampi, Alavus.

KANTELUN KOHDE

Pääministeri Matti Vanhanen, Snellmaninkatu 1 A, PL 23, 00023  VALTIONEUVOSTO, sekä kansanedustaja Jacob Magnus Söderman, EDUSKUNTA.

KANTELUKIRJOITUS

Pääministeri sai Helsingin käräjäoikeuden ratkaisun 5.3.08, joka oli syyttäjävetoinen, perustuen Matti Vanhasen ilmoitukseen poliisille. Käräjäoikeus päätyi ratkaisussaan äänin 2-2 tasatilanteeseen ja näin "syytetylle" edullisempi kanta voitti.

Ottamatta sen enempää kantaa jutun yksityiskohtiin, jotka notorisesti kaikkien tiedossa, niin pääministerin toiminnassa paheksuntaa on herättänyt hänen - vaikuttimensa pääministerinä oikeuden ratkaisuun keskeneräisessä asiassaan, jossa tuomio ei ole saanut lainvoimaa.

Vallan kolmijako-opin mukaisesti, lainsäädäntövaltaa käyttää vapaissa vaaleissa valittu (eduskunta), toimeenpanovaltaa käyttää hallitus (valtioneuvosto), täytäntöönpanovaltaa (riippumaton tuomioistuinlaitos). Pääministerin antamat julkiset lausunnot mm. heti tuoreeltaan MTV3:n ja YLE:n uutisille, että "hän valittaa hovioikeuteen siitä syystä, että yksi ammattituomari oli käräjäoikeuden ratkaisussaan hänen linjoillaan".

Tuo on mielestäni pääministeriltä ja valtioneuvoston jäseneltä puuttumista ja vaikuttamista riippumattoman oikeuslaitoksen tulevaan ratkaisuun ja ennakolta vaikuttamista. Hänhän em. lausunnolla "toivoo ammattituomarin mukaista ratkaisua hovioikeudelta" ja tämä oli pääministerin valituksen peruste lausunnossaan medialle.

MUUT ASIAAN VAIKUTTAVAT SEIKAT

Kuten julkisuudessa ja "uutiskuvista" on saanut havaita, niin pääministerin neuvonantajana esiintyy henkilö, joka jo eduskuntavaalien 2007 alla, julkisuuteen antamillaan lausunnoilla oli valmis "puolustamaan pääministeriä", mikäli Matti Vanhanen haastaa kirjan kustantajan ja Susan Ruususen oikeuteen. Tuo henkilö on isäni Jacob Söderman.

Se miksi Söderman on pääministerin "neuvonantaja", näin on saanut jo uutiskuvistakin ymmärtää, on hämmentänyt, kun heti Helsingin käräjäoikeuden antaman päätöksen jälkeen, herra Söderman "kuiskii" pääministerille eduskunnassa salissa "kamerakatveessa" useaan otteeseen saman päivän aikana 5.3.08.

Kantelijalle ja suurelle yleisölle on jäänyt epäselväksi, että kenen asiaa pääministeri tässä asiassaan ajaa ja pyydän valtioneuvoston oikeuskansleria selvittämään, sekä saattamaan mahdolliseen virkasyytteeseen pääministerin, sekä euroopan unionin entisen oikeusasiamiehen Jacob Södermanin, oikeudenkäynnin lopputuloksen manipulointiyrityksestä, sekä vaikuttamisesta riippumattomaan oikeuslaitokseen ja sen työskentelyyn (omassa asiassaan). Tältä osin on ollut havaittavissa jo julkisiin lausuntoihin perustuen selvä intressiristiriita.

Huomionarvoista lienee jo sekin, että eduskunnan puhemies Sauli Niinistö pitää pääministerin oikeudenkäyntiä "outona".

PERUSTELUT

Liitän oheen euroopan parlamentin johtavalta hallintovirkamies Helmut Betziltä saamani kirjeen, joka päivätty 4.4.2001, sekä numero (201999). Tuossa kirjeessä todetaan, että 12.2.2001 päiväämäni ja postittamani kirje EU-parlamentin pääsihteerille on merkitty vetoomukseksi ja diarisoitu numerolla 294/2001. Edelleen ilmoitettiin:

"Jos vetoomuksenne on päätetty ottaa tutkittavaksi, vetoomusvaliokunta käsittelee sitä yleisölle avoimessa kokouksessa Euroopan parlamentin työjärjestyksen määräysten mukaisesti. Jos kuitenkin toivotte, että asiaa käsitellään luottamuksellisesti suljetuin ovin, pyydän Teitä esittämään sitä koskevan pyyntönne vetoomusvaliokunnalle välittömästi"..

Liitän oheen Teille arvoisa oikeuskansleri myös euroopan komission puheenjohtajan kirjeen, joka päivätty 2.3.2001, sekä diarisoitu SG(2001)D/852510. Tuossa kirjeessä komission puheenjohtajan puolesta minua kiitti A.F. Pooley ja saattein ilmoitti, että puheenjohtaja oli liittänyt asian ja (asiakirjat) kirjeenvaihtorekisteriinsä, joka julkinen ja Romano Prodin aloite. Asiakirjat löytyivät ja oli kenen tahansa tilattavissa: A (2001) 852510 LAAKSO E.K. SANS ORGANISME PLAITE CONTRE JACOB SODERMAN.

Kun Herra Söderman jäi "eläkkeelle" euroopan parlamentin oikeusasiamiehen virastaan 31.3.2003 ja sitä ennen oli 16.4.2002 ilmoittanut erostaan parlamentin pääsihteerille. Oli nuo edellä kerrotut rekisterit hävinneet ja vetoomuksenikin EU-parlamentissa muuttui "tietopyynnöksi" 1995.

VAATIMUKSET

Arvoisa valtioneuvoston oikeuskansleri. Olen edellä mielestäni esittänyt painavat perusteet sen seikan tutkimiselle, että kenen tai keiden intressissä tätä pääministerin "yksityiselämä vs. sananvapaus taistelua" pääministeri kanteella käy. Tässä ajetaan mielestäni tietoisena kansalaisia- ja suurta yleisöä, media mukaanlukien harhaan ja vielä valitettavan perustavaa laatuaan olevassa asiassa, jossa kohteeksi on valikoitu pienkustantaja, sen sijaan, että rajoja haettaisiin valtamedian- suhteen. Tutkinnan- ja mahdollisten syytetoimien kohteeksi vaadin Jacob Södermania edellä esitettyjen asiakirjojen valossa. Olen hänen biologinen au. poikansa, joka on joutunut käymään raskasta ja uuvuttavaa oikeustaistelua häntä vastaan jo 20 vuotta.

Alavudella 10 maaliskuuta 2008

Kunnioittavasti                             Liitteet         4 kpl


Erkki K. Laakso
sihteeri
Alavus  




Linkit MTV3:n rikostoimittaja Jarkko Sipilän aihetta käsittelevään blogiin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti