Translate

tiistai 23. helmikuuta 2010

Ministeririt edellä ja poliisit perässä!

Pääministerillä on "valikoiva muisti"- ja vähän "lautakasaa ja nuorisosäätiötä ym. päälle", sekä oikeuskansleri tutkii Matti Vanhasen esteellisyyttä ja KRP "muuta", sekä yksityiselämän sekoilut päälle, joita puitiin aina KKO:ta myöden ja kuka ties, vielä Euroopan IOT:n saakka? Tähän päälle viimevuosien vaalirahakohua, niin JO pitäisi riittää, mutta kun EI!

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila on kompuroinut a) ensin "possukohua" ja sitten tuli b) "kettukohua". No, eihän ne ole Anttilasta johtuneet, vaan tarhureiden on syy ja possuja on kaltoinkohdellut ja laiminlyönyt kasvattajat, Mutta..

Jos vastuunottoa tämänpäivän suomessa on se, että suureen ääneen vain huudetaan: "videot on väärennetty, miksi salakuvaajat eivät auttaneet kettuja, tai.. tai.. ja lopuksi todetaan "en eroa missään nimessä", niin minkälaisen viestin tämä antaa yhteiskunnan alakerroksille ja kansalaisille?

Mediassa on tapahtunut viimeaikoina positiivista avautumista ja siitä parhaimpana näyttönä on yhden ammattikunnan aikaansaannokset: "poliisipomo päivysti humalassa vappuna, poliisiauton varastanut humalainen konstaapeli otti lopputilin, poliisi raiskasi 16 vuotiaan Helsingissä, poliisi huijasi vakuutusyhtiötä - sepitti hirvikolarin järjestelmään, Oululaispoliisi tuli päissään töihin ja ajoi humalassa autoa (tämän lisäksi syyllistyi 2 eri kertaa kuukauden aikana törkeään rattijuopumukseen), kosketteliko poliisipomo alaistaan tupakkatauolla"..

Tuossa oli nyt esimerkkinä vain niitä, jotka ovat saaneet julkisuutta. Aiheellinen kysymys kuuluukin, "paljonko näitä on, jotka on painettu villaisella ja jotka ylipäätään on (salattu), tai muutoin jäänyt huomioimatta ja pimentoon median kuluttajilta ja tavalliselta kengänkuluttajalta"? Itselläni on täällä blogissani muutamia esimerkkejä ja niitä kauheimpia caseja en ole vielä esiin tuonut ja tänne tallentanut, vaan ne ovat sitä, mihin kelvoton ja epärehellinen poliisi pahimmillaan pystyy! Niiden aika on myöhemmin..

Minua hämmästyttää poliitikoissamme kaikkein eniten se, että mitään ei voida myöntää ja esim. todeta, että "sorry, tuli tehtyä virhe tms.". Aina vain selitellään ja sepitellään?

Pääministerin koottuihin selityksiin viimeaikoina kuuluu: "näppäimistö on liian pieni ja näyttö vielä pienempi"? Hei Matti! Ei ole hyvä kirjoittaa blogiin communikaattorilla tai tavallisella kännykällä. Ne ovat lähinnä tarkoitettu netin selaamiseen ja (lyhyihin tekstiviestityyppiseen kirjoitteluun). Älä selitä, vaan tunnusta edes joskus, että "tuli tehtyä moka"..

Laitan tähän liitteeksi em. lehtiartikkeleita, joista voi huomata sen, että maailma muuttuu, mutta mihin suuntaan:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti