Translate

maanantai 15. helmikuuta 2010

Outo tyyli sensuroida?

SK sensuurin kourissa!

Kun kirjoitin oheisen tekstin jäljempnä Suomen Kuvalehteen Alpo Rusin dokumenttielokuvaa ns. "Stasi-jahtia" käsittelevään toimittajan kirjoitukseen, niin rekisteröityneenä kirjoittaminen estettiin ja muutoin kyllä "ennakkomoderoinnilla" kommentointini on sallittu lehden muissa artikkeleissa?

Lainaus: "EKL13

Siitäkin huolimatta, että täältä välillä tahtoo kirjoitukset lentää "bittiavaruuteen", niin laitan lyhyesti:

P. Lahti - Seppo Nevala on poistunut ajasta ikuisuuteen, eli muualtakin kuin "SUPO:sta". Hänen hyvä ystävänsä Jacob Söderman kauhistui Nevalan äkillistä poismenoa ja ymmärrän..

Korkeimman hallinto-oikeuden olisi nyt lopuiltakin annettava päätös, että ns. "Tiitisen lista" julkistetaan ja samalla voitaisiin julkistaa kaikki muutkin listat ja aloittaa vaikkapa eduskunnan ns. "mustasta listasta".

Tuo Alpo Rusin vastavalmistunut dokumenttielokuva maalaa varsin synkän kuvan SDP:n ylle ja mielestäni varsin aiheellisesti. Yleisessä tietoudessa on, että ulkoministeri Erkki Tuomioja tiesi jo 2001, että Alpo Rusi joutuu "tulilinjalle"! Alpo Rusi sai itse toimittajalta Olli Ainola (YLE) huhtikuussa 2002 vinkin, että "häntä vastaan on tulossa jotain", siis VAROITETTIIN.

Itseäni on aiheessa kiinnostanut ajallisten yhtymäkohtien lisäksi se, mitä tapahtui tuohon aikaan suomen ulkopolitiikassa ja eurooppapolitiikassa. Terrorisminvastaisella on mielestäni tässä oma roolinsa, sillä WTC-iskujen jälkeen 11.9.2001, miltei heti Ruotsin pääministeri Göran Persson lensi Washingtoniin antamaan tukensa USA:lle ja G.W. Bushille, tuon järkyttävän attentaation seurauksena. Mitä teki Suomi? Tyytyi lähinnä olemaan hiljaa ja ikään kuin "peitellen" osoitti surunvalittelunsa USA:lle?

G.W. Bush kutsuikin Suomen presidentin epäviralliselle vierailulle 16.4.2002 ja Tarja Halonen, sekä silloinen sisäministeri Ville Itälä matkustivat Washingtoniin ja ikään kuin "ripitettäväksi" ja antamaan selvitystä suomen suhtautumisesta "terrorismin vastaiseen" ja siis siihen, kun sitä EI OLLUT!

Tuona samana päivänä 16.4.2002 Euroopan Unionin oikeusasiamies Jacob Söderman jätti EU-parlamentin pääsihteerille eronpyyntökirjeensä! Sattumaako - suhteessa presidentin USA:n vierailuun? En usko!

Ennen Halosen USA:n matkaa, monet ulkopolitiikan asiantuntijat antoivat medialle lausuntoja ja totesivat yhteenääneen "suomella olevan jokin ryppy ulkopolitiikassa", mutta kukaan ei sitä "ryppyä" nimennyt tai yksilöinyt?

Euroopan komission puheenjohtaja Romano Prodi tuli esityksineen "avoimuuden markkinoille" ja antoi ulos mietinnön, että valmisteilla oleviin "terrorismirikosnimikkeisiin" tulisi sisällyttää EU:ssa "poliittisen vallan väärinkäyttö".. Tämä julkitulo tapahtui tarkkaa päivämäärää muistamatta "helmikuussa 2002".

Voidaan perustellusti kysyä: "miten kävi suomen avoimuustaistelun EU:ssa"? Miksi ruokavirasto menetettiin Italian Parmaan, vaikka kaikki jäsenmaat kahta lukuunottamatta tukivat suomea? Miten Berlusconi ja "millä" hurmasi Halosen, kuten tätä nimitystä on haluttu käyttää?

Elintarvikeviraston avajaisissa yleisöä hauskuutti pääministeri Silvio Berlusconi Parmassa ja yleisö repesi nauramaan, kun hän oli takaissut, että "suomalaisten parasta herkkua on savustettu poro"..

Virossa vierailleena tiedän, että siellä paikallisten keskuudessa humalaiset suomalaisturistit ovat saaneet kutsumanimen "poro".

Ehkä se totuus selviää vielä, kun edes muutama asiaan osallinen on elossa!!

Erkki K. Laakso
Alavus"

SK:ssa "Dokumentti Alpo Rusista: Supon mielivaltainen ajojahti" 24.1.2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti