Translate

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Alex Stubbia varmasti kyrsii..

Verkkouutiset - Halonen A-studiossa: Suomi ei osallistu Libya-kokoukseen



Suomi ei saanut kutsua Lontoon Libya- kokoukseen, mutta Ruotsi sai?

Ulkoministeri Alexander Stubbin tarkoituksena oli osallistua Lontoossa pidettävään Libya- kokoukseen, mutta kutsua ei tullut. Ruotsin Carl Bildt puolestaan sai kutsun..

Tuonne Lontooseen oli kutsuttuna NATO-maat ja alueen maat, sekä maita, jotka osallistuivat NATO:n operaation sotilaalliseen toteutukseen.

Tänään A-studion haastattelussa pres. Halonen perusteli kutsumattomuutta sillä, että "Ruotsilla on suuremmat ilmavoimat"?

Itse toteaisin tähän, että Suomea ei kutsuttu, kun meillä on Ruotsia suuremmat "ilmavaivat"!

Uutisen lähde: HS Kari Huhta 28.3.2011, klo. 21.07.


Tarja "The Red" Halonen oli hermostua A-studion haastattelussa?


"SVT: Ruotsi saanut pyynnön osallistua Libyan pommittamiseen".

"Ruotsin yleisradion SVT:n tv-uutisten tietojen mukaan Ruotsi on saanut NATO:lta epävirallisen pyynnön osallistua Libyan ilmaiskuihin.

SVT:n mukaan Ruotsi on valmis lähettämään kuuden Jas Gripen-hävittäjäkoneen laivueen välittömästi mukaan operaatioon.

Lähtevä laivue F17 on sijoitettuna Ronnebyssä.

Ruotsin hallitus on tiedottanut pyynnöstä parlamenttipuolueille maanantaina. Hallitus on valmistellut myös vastausta pyyntöön.

Virallinen ehdotus asiasta tehdään hallituksen ylimääräisessä kokouksessa tiistaina, kertoo tietotoimisto TT".

Lyhennös lainaus IS:n uutisesta 28.3.2011, klo.23:09".

Operaatiossa on jo mukana Tanska ja Norja, sekä nyt menee mitä todennäköisemmin Ruotsi, niin jälleen kerran nousee esiin kysymys, että olemmeko me ainoita "vapaamatkustajia EU:ssa ja pohjoismaissa"?

Yhdyn kenraali Gustav Hägglundin näkemykseen, että Suomen olisi pitänyt pyytää ja lähettää 5-6 Hornettia ja 12-18 pilottia, niin tämä jos mikä olisi tärkeää ja arvokasta käytännön ja (tositilanteen koulutusta) Suomen ilmavoimille. Tuo "12-18"- pilottia oli minun näkemykseni, jotta lentäjämme saisivat tehokasta käytännön koulutusta ja oppia kriisien varalle ja osaisi hyödyntää sitä koulutuksessa.

(Päivitys 29.3, klo. 16:10):

Ruotsi on päättänyt lähettää 8 hävittäjään ja sitä seuraavan 125 henkilön osastonsa Libyaan. Alex Stubbin mukaan Suomi on ja "pysyy linjallaan", eli vain hykertelee EU:n pöydissä ja kun tosipaikka tulee, niin hyppää puskaan!

Alexin haastattelu, joka kertonee hänen "kyrsiintyneisyyden" asteesta hieman. Toistaa mantraa: "olimme ykkösiä, olimme ykkösiä" ja höpisee "kahdesta hornetista", vaikka Suomella on niitä 64? http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Alexander%20Stubb%20Suomen%20Libya-kanta%20ei%20muutu/art-1288379149169.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti