Translate

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Mikä mättää Suomen korkeimmassa poliittisessa johdossa?



Kuvassa Hornet F18A, kun äänivalli murtuu.

Ruotsi lähetti Libyaan 8 Jas Grippeniä ja 250 hengen miehistön - lentäjineen operatiivisiin tehtäviin YK:n päätöslauselmaa kunnioittaen. Suomi ei?

Mikä mahtaa olla meidän poliittinen ongelma ja mikä mahtaa olla "rauhanturvaamisen ja (solmimisen) Suurmaan Suomen" tila lähitulevaisuudessa? Tätä ei yksin pysty paikkoomaan edes Nobel-palkittu Martti Ahtisaarikaan..

Meillä on 60+4 hornettia ja niitä on viimeaikoina varusteltu uudestaan (rynnäkköominaisuuksilla). Jotkut tahot väittävät, ettei meillä ole Hornettien repertuaarissa kuin ilmasta-ilamaan ohjukset, mutta tämä on väärä väittämä ja kusetusta! Kenen tai keiden etuja tämä väittämä palvelee?

Ruotsi oli aktiivinen (aidosti) ja sai kutsun Englantiin, jossa pohdittaneen Libyan tilannetta. Suomi sen sijaan venkoili alusta alkaen ja jätettiin koko teeman (operaation) ulkopuolelle. No, tästähän on jo kertynyt kokemuksia mm. Iragin sota ja Irag-cate ja vielä terrorisminvastainen päälle, niin kakku on kaunis?

Menemmekö me siis nyt ongelman ollessa ohi "humanitäärisiin apuihin", esim. "soppatykein ym."? Voi helvetti että hävettää olla suomalainen..

Miinalaiva Pohjanmaa on "kalastelemassa" Etiopian rannikoilla- ja kansainvälisillä merialuilla. Tuon operaation kustannukset lienevät jossakin 10-15 miljoonan euron paikkeilla. Kun taasen Libyaan menomme olisi maksanut 30-40 % tuosta summasta lentokerosiineineen ja NATO ym. KV-yhteisö olisi kuluissa tullut vastaan! Suomella ei ole ns. "mainittavaa laivastoa" kriisiaikojen varalle, mutta meillä on merkittävä sotilaallinen ilmapuolustus sen varalle. Tähän on aina lisäoppi tarpeellista ja ajaa paikkansa!


Suomi ei voine esiintyä kansainvälisellä näyttämöllä enään "lääkärinä, saati tuomarina, eikä niin muodoin edes rauhanturvaamisen suurvaltanakaan"!!

Tähän lopuksi vielä selvennättäneen se tosiseikka, että Ruotsi, toisin kuin Suomi lähti Libyaan (turvaamaan ilmatilaa ja YK:n pakoitteita noudattamaan). Ei siis osallistu NATO:n ilmasta - maahan iskuihin!

Oikaisu edelliseen kirjoitukseen (5.4.2011), kuten nyt on itse puolustusministeri todennut, niin meidän Horneteissa (päivityksestä) huolimatta ei ole rynnäkkövalmiutta! Mutta, eipä se Ruotsi mennyt kuin valvomaan ilmatilaa ja on ilmoittanut, ettei osallistu itse rynnäköintitoimintaan?

Mikäli Suomi olisi ollut "aktiivisempi", niin ehkäpä se rynnäköintivalmiuskin olisi tullut reippaammin hävittäjiimme, joka kuitenkin maanpuolustuksen kannalta on meille elintärkeää! Tämän ovat ymmärtäneen evp. kenraalit, mutta ei maamme poliitikot, joitain sattumia lukuunottamatta.


1 kommentti:

  1. Kyllä Erkki voi kirjoittaa asiasta kuin asiasta, mutta suomenkielen oikeinkirjoitus onkin sitten jo toinen tarina. Mutta pääasiahan on se, että kirjoittaa. Suurin osa meistä ei osaa kuin välttävästi lukea, saatikka sitten vielä ymmärtää lukemaansa.

    VastaaPoista