Translate

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Silvio tulee, oletko valmis?


Silvio Berlusconi kuvassa (oik), tulee perjantaina 4.3 suomeen. Kutsun oli saanut myös muut EPP:n johtajat, jotka Suomen kokoomus oli tehnyt (Jyrki Katainen).

Maahamme saapuu mm. Saksan liittokansleri Angela Merkel, EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, EU-presidentti Herman van Rompuy. Merkittävä ja näyttävä vaalien avajaiset kokoomuksella!

Kuvassa vasemmalla oleva herra on entinen Italian pääministeri ja EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi. Hän oli ratkaisevassa roolissa, kun menetimme elintarvikeviraston Italian - Parmaan. Prodi oli mm. 2000 luvun alussa todennut MTV3:n uutisille, ettei "Suomi tule saamaan elintarvikevirastoa, sillä olemme liian etäällä EU:n ytimestä".. On siis harhakuvitelmaa se, että yksin Berlusconi olisi "hurmannut" Tarja Halosen virastokiistassa, kyllä siinä oli komission puheenjohtajalla painava panos!

Muutamia Berlusconin letkautuksia:

- Elintarvikeviraston avajaisissa 2005: "Suomessa parasta herkkua on savustettu poro" ja vielä "verestin playboyn taitojani vedotessani Suomen presidenttiin"..

- "Parma tarkoittaa hyvää ruokaa. Suomalaiset eivät edes tiedä, mitä prosciutto on. Sitä en voi hyväksyä". (Kesäkuussa 2001).

- "Olen politiikan Jeesus Kristus. Olen kärsivällinen uhri, joka uhraa itsensä kaikkien puolesta. Olen Euroopan ja koko maailman paras poliittinen johtaja". (Illallispuheessaan 2006, vaalitaistelun alla).

Olisi tuhannen taalan paikka, kun Berlusconi tulee perjantaina suomeen, niin valaisisi hieman lisää elintarvikevirastokiistasta ja mm. siitä, kun Paavo Lipponen (SDP), lupasi juuri päivää tai paria ennen äänestyspäivää 2003 vaaleissa, että "virasto tulee suomeen, kun itse Berlusconi oli sen Paavolle luvannut"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti