Translate

lauantai 11. heinäkuuta 2009

Näin Suomi "suojelee" todistajiaan rikosprosessissa, jossa virallinen syyttäjä oli ajanut syytettä poliisia vastaan.

Näinhän Suomen oikeusvaltiokuva *kirkastuu* IOT:ssä, kun 98-99 prosenttia valituksista seulotaan!



Kun Lahtelaisella järjestyspoliisilla sekoittui työ- ja vapaa-aika, jolloin hän lähti painostamaan- ja jahtaamaan rikosprosessin vireillä ollessa itseään vastaan mm. sakottelemalla vapaa-ajallansa kotonaan ex. naapuria (todistajaa) ja tekemällä perättömän rikosilmoituksen - syyllistyen virkavirheeseen ei tästä menettelystään joutunut vastuuseen, vaan ylemmät suojelivat alaistaan, aina siinä määrin, että poliisipiirien rajatkin ylittyivät ja syyttäjät jätti työtehtävänsä tekemättä (asian oikeuteen saattamiseksi), kun laitonta ja perusteetonta sakkoa oli vastustettu ja laillisuuden selvittämistä vaadittu.

Asia eteni aikansa mutkitellessa oikeuteen ja oikeudenkäynti oli kuin *huutokauppa*, jossa sakotettu ja tuomari huusivat kilpaa ja oikeudenkäynti ei täyttänyt säädyllisen ja kunniallisen oikeudenkäynnin vähimmäisvaatimuksia, vaan oli sen irvikuva! Toinen tuomari suojeli alaistaan ja määräsi pidettäväksi pääkäsittelyn, kun kyseessä oli (sakon muuntorangaistusmenettely). Kolmas tuomari ryhtyikin sensijaan *lääkäriksi* ja nuiji asian päätökseen asianosaisia/todistajia kuulematta, vaikkakin haastetulla asianosaisella oli laillinen este: *laillistetun lääkärin määräämä todistus sairaslomastaan*. Tuomari päätöksessään totesi, "ettei työtön voi olla sairaana ja että lääkärin kirjoittama sairasloma ei koske *työttömyysaikaa*"...

Asia oli mm. muun ohella eduskunnan hallintovaliokunnan epävirallisessa käsittelyssä 10.2.2006 ja josta se eteni sisäministeri Kari Rajamäen (SDP) tutkintamääräyksellä tutkintaan, mutta siitä myöhemmin lisää.
























































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti