Translate

lauantai 25. heinäkuuta 2009

Vuoden 2000 perustuslain itse aiheutettu *tehty* valuviaksikin nimitetty laiton menettely!

Perustuslaki tuli voimaan Tarja Kaarina Haloselle kuin *lahjaksi* ja sillä hävyttömällä menettelyllä minkä SDP teki edeltäjänsä Nobel palkitun Martti Ahtisaaren syrjäyttämiseksi keväällä 1999 vaatimalla puolueen järjestämään "esivaaliin", jonka ensimmäiseksi *Urhokkaaksi* ilmoittautui 1.4.1999 Jacob Söderman? Söderman vielä uhosi, että hän haastaa vaikka istuvan presidentin yksinään.. Loputhan tiedämmekin. Presidentti ei voi suvaita tuollaista noyryyttämistä ja hän lähti Balkanille rauhantekoon ja tavallaan voidaan siis kiittää näitä röyhkimyksiä Pertti Paasiota, Jacob Södermania ja Tarja Halosta, sillä hehän olivat ratkaisevalla panoksella tekemässä *historiaa* Ahtisaaren Nobel- palkinnon myötä! Ilman heidän ahnetta ja pahansuopaista myötävaikuttamistaan ei Suomella todennäköisesti olisi rauhantyöstä palkittua Ahtisaarta!

No, asiaan...

KHO:n presidentti Pekka Hallberg supistasisi presidentin nimitysoikeutta.

Hallberg ratkaisisi presidentin ja hallituksen valtaoikeuskiistan niin, että presidentin *nimitysoikeus säilyisi*, mutta päätökset sidottaisiin hallituksen kantaan. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että hallituksella olisi *nimityksissä viimeinen päätäntävalta presidentin sijasta*.

Hallbergin mielestä näin turvattaisiin presidentin *aseman jatkuvuus*, sekä vahvistettaisiin parlamentarismia..

Presidentin nimitysoikeuden lisäksi arvostelua on herättänyt *muun muassa* hänen osallistumisensa EU:n huippukokouksiin.

(MTV3-STT) 25.7.09

SIIS HETKINEN! YMMÄRSINKÖ OIKEIN, ETTÄ TÄSSÄ IKÄÄN KUIN PARLAMENTARISMI VAHVISTUISI - SUHTEESSA EUROOPPA PÄÄTÖKSENTEKOON - ETTÄ PRESIDENTTI LUOPUISI "KANSLIAPÄÄLLIKÖIDEN" NIMITYSOIKEUDESTA - KOTIMAAN POLITIIKASSA*** 

Kirjoitin tuon oikein isolla, sillä häkellyin Pekka Hallbergin ajatuksen juoksusta..

Kitkaa tosin hiljan aiheutti se, kun Halonen nimitti sisäministeriön kansliapäälliköksi Sirpa Viljasen (SDP), vaikka hallitus yksimielisesti esitti toista mieshenkilö tehtävään, MUTTA sehän ei ole nyt perustuslain tarkistuksen *ydinongelmakohta*, vaan Suomen edustus - suhteessa Euroopan Unionin huippukokouksiin, jossa on hämmennystä ja ajoin sekaannustakin kokousjärjestäjien ohella herättänyt se, montako *lautasta katetaan*, kun niitä on yhden sijasta jouduttu kattamaan 2 ja ellei peräti 3 lautasta. TÄMÄ EI VOI OLLA HYVÄKSYTTÄVÄÄ..

Vuoden 2000 sisäänajovaiheessa oleva perustuslain 93§ on hirttänyt kiinni toimijasta nimeltä Tarja Kaarina Halonen.

Perustuslain em. 1 momentti lausuu:

"Suomen ulkopolitiikkaa *johtaa* tasavallan presidentti *yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa*..

2 mom:

"Valtioneuvosto *vastaa* Euroopan Unionissa tehtävien päätösten kansallisesta valmistelusta ja päättää niihin liittyvistä Suomen toimenpiteistä, jollei päätös vaadi eduskunnan hyväksymistä".. HUOM. Painotan sanaa "vastaa"!!

3 mom:

"Ulkopoliittisesti *merkittävien* kannanottojen ilmoittamisesta *muille valtioille* ja kansainvälisille järjestöille vastaan ministeri.. HUOM! "muut valtiot", lienevät luonnollisesti kolmansia maita ja EI EU:n jäseniä.

Mitä presidenttimme on ylipäätään ollut Eurooppa Neuvostossa ja huippukokouksissa tekemässä, kun perustuslaki rajaa hänet selkeästi ulkopuolelle ja EU:n jäsenenä unionipolitiikka on Suomea käsittävää *sisäpolitiikkaa*, joka ei todellakaan kuulu presidentille..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti