Translate

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Hyvää joulua!


 
Kuvassa on Pohjanmaan häjyt, eli isontalon Antti ja Rannanjärvi. He olivat aikansa "kahlittuja" ja kuvan valitsin joulutervehdykseksi siittä syystä, että maassamme on lukuisia henkilöitä, jotka kukin eri syistään, ovat aikansa "sananvapaus tai oikeusturvakahlittuja" - nykyhallinnon mielivallan alamaisia.

Nyt kun on presidentinvaalit ovella ja kilpailu finaaliin kiristyy, niin ne todelliset perusarvot ja perusoikeudet, joihin prinsisiippinä kuuluu (ihmisoikeudet) on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle, jos ollenkaan. On tietysti helppo puhua vieraan maan ihmisoikeuksista ja mennä vaikkapa "kiinaan asti", mutta malkaa omassa silmässä ei tahdota nähdä lainkaan!

Kun ulkoministeri Erkki Tuomioja oli todennut Kim Jong Il:n kuoleman johdosta, että "häntä tuskin kukaan jää kaipaamaan", niin eikös heti Tarja Halosen täytynyt männä korjaamaan Suurta Johtajaa kaihosti muistellen, että "kylläpä häntä vaan jäädään kaipaamaan ja ainakin omaiset": www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutislähetykset?vt=video&vid=215540

Tsekin vapaustaistelija (kollega)  ja pitkään sen johdosta vankilassakin aikaansa viettänyt Václac Havel menehtyi pitkän sairauden murtamana maanantaina 19.12.11. Tuohon aikaan, kun Havel taisteli maansa vapauden puolesta sortovaltaa ja miehittäjää vastaan (CCCP), niin mitä teki Tarja Halonen? Hän nuoli ja mielisteli tuota sortajaa, silloista suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa, sekä toimi Itä-Saksan tunnustamiskomiteassa. Taisi tavatakin silloista Stasin johtoakin.

Tiitisen listasta on kirjoitettuna oikein kirja ja tuon kirjan kirjoittaja on Halosen nimittämä Sveitsin - Suomen suurlähettiläs Alpo Rusi. Hän kertoo tietävänsä, keitä listalla on, mutta ei kerro sitä meille ja suurelle yleisölle? Hauska veikko eikö vain!

Tarja Halonen menee Václac Havelin hautajaisiin ja muistotilaisuuteen "kuokkimaan", ja siinä mielessä lukuisat suomalaiset elävät myötähäpeän tunnelmissa, sillä Tarja ei kuulunut lainkaan Havelin aatekavereihin, joilla oli ihmisoikeudet- ja perusvapaudet etusijalla sydämissään.

(Päivitys 24.12.11):

Kuvat sen kertovat kuokkavieraasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti