Translate

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Presidentti SEn todisti: Lipponen ja Ahtisaari, petasi Jacob Södermanille EU:n oikeusasiamiehen viran 1995!


TV 1 Arto Nybergin haastattelussa Tarja Halonen  kertoi tänään että "hän oli esittänyt toiveen vaalien alla 1995, että hänet nimetään ehdokkaaksi perustettavaan Euroopan neuvoston ihmisoikeusasiamiehen virkaan. Hänellä olisi ollut nostetta siihen tuolloin. Halonen jatkoi, että silloinen presidentti (Ahtisaari) ja pääministeri (Lipponen), estivät hänen haaveensa *vaaliperusteena*? Mihin unohtui Jacob Söderman, joka jo aiemmin tuolloin oli ilmoittanut halunsa- ja pyrkimyksensä EU:n ensimmäiseksi oikeusasiamieheksi. Tuli valituksi kesällä 1995.

Molemmat perustettavat instituutiot olivat tuolloin Suomen esityksiä ja ikään kuin "lahja" Unionin jäsenyydestä. Oi, voi, että me osataan? Realiteettihan oli, että emme olisi voineet saada molempia "EU:n oikeusasiamiesinstituution ja EN ihmisoikeusasiamiestä". Toisen oli pudottava ja Jacob tarvitsi kipeästi "suojelua" - ihmisoikeusvalitustani vastaan EN IOK:ssa. Lopuilta Suomi ja Söderman saikin sen tehtyä tyhjäksi 1997, mutta pitikö se "raporttikin vielä hävittää"..


Oliko Tarjan möläytys viimeinen kosto Paavolle ja ikään kuin "varmisti" sen ettei hän pääse toiselle kierrokselle? Demariperheessä on kyllä asiat ja henkilösuhteet pahasti vialla!


(Tekstiä muokattu, pienin lisäyksin 5.12, klo. 11.10).

Suorat lähetykset ovat "vaarallisia". Meillä on poliitikoilla ollut tapana sanoa hokemaan asti, että "kuulumme eurooppalaiseen perheeseen". Minä siis voin sanoa, että "tälläinen perhe meillä on".  Kokemusta muista "eurooppalaisista perheistä" itselläni ei ole, mutta tämä meidän on vahvaa itä-eurooppalaista tasoa!

- Valtaoikeuksien karsimisen suhteen Halonen totesi haastattelussa, että "tahtoo juridiikka ja politiikka mennä sekaisin". Näinhän se on aina ollut. Taas kehuttiin "Södermanin kompromissia", eli jos hallitus (pääministeri) ja presidentti ovat erimieltä, niin eduskunta kutsutaan erotuomariksi.

Kostiko Tarja Halonen - Ahtisaarelle asettumalla SDP:n esivaaliin 1999. Söderman ei "kostanut". Hän oli uhonnut haastavansa Ahtisaaren vaikka yksin!

Kaiken kaikkiaan erinomaista työtä YLE:ltä ja kannattaa katsoa koko haastattelu: http://areena.yle.fi/video/1323026105185

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti