Translate

torstai 20. tammikuuta 2011

HS tyytyisi valtamediana case Vanhasessa "huolelliseen harkintaa"..

Kuvassa sanomakonsernin pääomistaja Aatos Erkko, jonka sukujuuret ovat Orimattilasta lähtöisin..

Itsellänikin oli -90 luvun alkupuolella kunnia olla yhteydessä arvostamaani Erkkoon, tosin vain kirjeitse, mutta ongelma tuolloin HS:n toimituksessa korjaantui, vain hetkeksi..

(Parasta Lauri Karhuvaaraa 19.1: http://www.katsomo.fi/?progId=58886 ), Kysymyksiä hieman herätti perustuslakivaliokunnan Kimmo Sasin kommentti "rakenteellisista yhteyksistä" keskustapuolueeseen ja se, että hän (perustuslakivaliokunta) julistautui *tuomioistuimeksi*? Tänään oli KRP saanut Nuorisosäätiötä koskevan tutkintansa päätökseen ja aineistoa oli syntynyt 6500 liuskaa ja syyteharkintaan valtakunnansyyttäjälle lähti 11 henkilöä "epäillyt", joten tulleepi varsin hauskat vaalinaluset. Nuorisosäätiön oli poliisin esitutkinnassa katsottu antaneen tukea 30 keskustan ehdokkaalle yli 100.000 euroa, mutta alle 150.000 euroa? (Päivitetty 24.1.2011).

Kukapa hoksaisi "koplata" ex. pääministerin syyteharkinnan ja Nuorisosäätiön syyteharkinnan toisiinsa ja vielä pyytää lisätutkintaa (mahdollisesti) ex. pääministerin rootelista edellä mainittuun..Onhan tässä nyt selvästikin *lautakasoista* suuremmasta kyse!!

Pääministeri Mari Kiviniemeä ei tänään naurattanut ja senhän kyllä hyvin ymmärtää, mutta pääasia on, että *kansa päättää*: http://www.katsomo.fi/?progId=58886

(Päivitys 24.1.11, klo. 23.00): Pakko oli vielä laittaa linkki yhteen videoon on siinä niin mannekiiniainesta: http://www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutisl%C3%A4hetykset?vt=video&vid=123927
Helsingin Sanomien pääkirjoitus tänään:



Itseäni ihmetyttää, että miksei asiantuntijaprofessoreita kuultu jo esitutkintavaiheessa, sillä valtakunnansyyttäjä olisi niin halutessaan voinut pyytää heiltä lausunnon?

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka oli kannanotossaan jo todennut, että ex.pääministeri Matti Vanhanen (oli esteellinen), osallistuessaan RAY:ltä myönnettävien valtiontukien myöntämiseen Nuorisosäätiölle.

Komplisoidumpi kysymys kokonaisuudessaan on *virkavirhe* ja tuon tunnusmerkistön täyttyminen. Se on taas tutkintakysymys, jonka pitäisi pitkälle pohjautua YLE 1:n laatimaan/lähettämään dokumenttiin, jossa Nuorisosäätiön suhmurointia lähes jokasuuntaan laajasti selvitettiin. Tätä aihetta ei mediassa ole riittävän laajasti käsitelty? Haluttiin nostaa pinnalle vähäpätösin väite eli ns. "lautakasa"..

Kysymys siittä, onko Vanhanen "tahallansa vai törkeästä huolimattomuudesta" osallistunut miljoonatukien myöntämiseen RAY:lle, niin kokonaisuus huomioiden em. omakäsitykseni on, että ainakin tahallansa, sillä kyllä pääministerin,- oikeudellisine neuvonantajineen on täytynyt ymmärtää kaksoisroolinsa RAY:n/Nuorisosäätiön suhteen, että on jäävi (esteellinen) osallistumaan valtioneuvoston päätöksentekoon asiassa. Asiassa on vielä niin monta "muttaa", jotka ovat jääneet piiloon, kuten maaherran kaavamonopolin kaappaus aikoinaan Orimattilassa -80 luvulla, jossa vieläkin mietitään, milloin kunta olisi itse vapaa päättämään kaavoituksesta- ja kehittymisestään!

Entäpä sitten ne "yleiset syyt"? Paljonko painaa vaakakupissa se, että on lähestyvät eduskuntavaalit (huhtikuu 2011) ja asiaa vaalirahakohuineen on käsitelty mediassa jo monta vuotta? Entäpä, eikö Matti Vanhanen itse halua, että hänen maineensa puhdistetaan? Miten on oikeuslaitoksen uskottavuuden laita??

Uuden eduskunnan ja tulevan muodostettavan hallituksen on aloitettava "puhtaalta pöydältä" ja jo senkin tähden asia olisi saatettava tuomioistuimen (valtakunnanoikeuden) tutkittavaksi. Vain tämä voi palauttaa osaltaan kansalaisten luottamuksen ja uskon päivänpolitiikkaan..?

Tämä vanhascase on viimeistään osoittanut sen tosiseikan, että tarvitsemme perustuslakituomioistuimen ja jo senkin vuoksi, että Lissabonin sopimuksen voimaanastuttua ja Suomea velvoittavaksi 1.12.2009 EU-oikeus meitä velvoittaa. Korkein oikeus on tälläkin hetkellä "sokea ja ellei peräti kuuro".

Maalarit, muurarit ja rapparit & kaikki aiheesta kiinnostuneet käypääkä lukemassa asiantuntijaproffan sivut aiheesta: http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2011/01/375-matti-nissisen-painavasta-sanasta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti