Translate

maanantai 10. tammikuuta 2011

Poliisihallitus, vai hallitus (valtioneuvosto) poliisin ohjauksessa?

Kuvassa Matti Vanhasen II-hallitus huhtikuussa 2007. Pääministerin "kompuroinnit" virassaan alkoi jo edellisessä, mutta nyt on kapteenina Mari Kiviniemi ja lieneekö Mattia parempi. Nähtäväksi jää..
Tässä kuvassa meillä on 3 joulukuusenkoristetta ja sisäministeri Anne Holmlund. 

Etummaisena on Mikko Paatero (poliisiylijohtaja), jonka päätehtäviin ei pitäisi kuulua politikointi ja ei ainakaan jatkuva (yksittäistapauksiin) puuttuminen, vaan kehittää, valvoa ym. poliisitointa!

Tämä kirjoitus ja liitteet on jatkoa edelliseen, jossa lupailin hieman faktoja "kronologisessa" järjestyksessä, mutta paskat eihän tästä ota pirukaan selvää jos ei erkkikään. Aineistoni, jonka kasasin kasaan, jäi puuttumaan Etelä-Suomen lääninhallituksen poliisiosaston ratkaisu (SM-2006-00506/Tu-411) koskevassa ministeriön hallinnollisessa tutkinnan siirtoa koskevassa asiassa "muistiomme Lahden- ja Alavuden poliisin toiminnasta 2005-2006"..

Toisena jäi puuttumaan vastineeni Vaasan hallinto-oikeuden ratkaisuun 11.1.2007, mutta se käy selväksi varsin hyvin valituksestani 1.6.2006 Alavuden rikoskomisario Pasi Sillanpään menettelystä. Valitukseni oli siis voittopuolinen ja komisarion olisi pitänyt tajuta jäävätä itsensä, kun käsitteli ajokorttiasiaani ym.

Aiheeseen liittyvää, voi käydä tutustumassa blogissa "epäkelpo poliisi" ..







































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti