Translate

torstai 27. tammikuuta 2011

Supo rikkoi lakia Selin jupakassa. Entäpä poliisihallitus?




















Suomen Kuvalehti/HS:

"Työoikeuden  professorin mukaan SUPO rikkoi lakia Selin-jupakassa.

Lapin yliopiston työ- ja virkamiesoikeuteen erikoistunut professori Seppo Koskinen katsoon suojelupoliisin johdon toimineen virkamieslain vastaisesti osastopäällikkö Paavo Selinin kohtelussa.

Tapahtumat alkoivat siitä, kun Selin ja Supon entisen päällikön Seppo Nevalan nauhoitettu puhelinkeskustelu julkaistiin Nelosen uutisissa viime syksynä.

Supon johto epäili Seliniä tietovuodosta ja ryhtyi selvittelemään asiaa työnjohto-oikeuden perusteella. Seliniltä muun muassa poistettiin kulkulupa työpaikalleen ja hänen sähköpostinsa suljettiin. Selinille ei kerrottu, mistä häntä epäillään.

Koskinen toteaa, että Selinin tapauksessa lainmukainen menettely olisi ollut pidättäminen virantoimituksesta. Työnantajan olisi silloin pitänyt esittää näyttöä siitä, että Selin oli tietojen vuotaja. Nyt Selinin oikeusturvaa loukattiin hyvin vakavasti.

Seliiniin kohdistettiin niin merkittäviä toimenpiteitä, että niihin ei voi ryhtyä vain sen perusteella, että työnantaja niin päättää. Työnjohtovalta ei riitä siihen, tästä ei ole mitään epäselvyyttä, Koskinen sanoo"..

Niin, poliisihallitus ja poliisiylijohtaja  ovat asiaa selvitelleet, käsitelleet ja lopputulema oli, että "kaikki ok"? Miten voi olla mahdollista, että valtakunnan ylimmällä huipulla poliisiylijohdossa (poliisihallituksessa) ei osata erottaa työ- ja virkasuhdetta keskenään?

Missä on nyt Mikko Paatero tuo alituinen *lausuntoautomaatti*? Mitkä ovat hänen perustelunsa näin räikeälle tutkintavirheelle ja väärälle menettelymuodolle?

Jään mielenkiinnolla odottamaan vastauksia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti