Translate

tiistai 25. tammikuuta 2011

Suomen kristilliset perhearvot contra sananvapaus EIT:n linjaamana!

EIT kumosi HS:n saaman tuomion yksityiselämän loukkaamisesta.

"Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) mukaan Helsingin Sanomat sai kertoa Esko Ahon presidenttikampanjassa näkyvästi mukana olleen naisen nimen vuonna 2002.

EIT asettui tiistaina antamassaan ratkaisussa eri kannalle kuin suomalaiset tuomioistuimet.

Helsingin hovioikeus tuomitsi vuonna 2007 HS:n silloisen päätoimittajan Janne Virkkusen ja entisen toimittajan Susanna Reinbothin kymmeneen päiväsakkoon yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Nyt EIT katsoi hovioikeuden tuomion loukkaavan sananvapautta. Suomen valtio tuomittiin maksamaan noin 30.000 euroa vahingonkorvauksia ja 8.000 euron verran oikeuskuluja.

Tapaus juontaa juurensa helmikuuhun 2000, jolloin Ilta-Sanomat kertoi presidenttiehdokkaana olleen Ahon kampanjaorganisaatioon kuuluneen naisen avioliiton ulkopuolisesta seurustelusuhteesta.

IS:n mukaan tämä oli ristiriidassa kristillisiin perhearvoihin perustuneen kampanjan kanssa.

Ilta-Sanomat sai uutisointinsa johdosta tuomion yksityiselämän loukkaamisesta vuonna 2002.

HS kertoi tuolloin IS:n tuomiosta ja mainitsi uutisessaan naisen nimen, minkä vuoksi myös HS tuomittiin myöhemmin käräjä- ja hovioikeudessa.

Hovioikeuden mielestä HS:llä ei ollut perusteita julkaista naisen nimeä kirjoituksissaan, koska nainen ei ollut enää julkisessa asemassa ja koska käräjäoikeus oli jo aiemmin todennut, että naisen yksityiselämää oli loukattu.

Ilta-Sanomien osalta EIT ratkaisi asian viime lokakuussa.

Korkein Oikeus oli tuominnut IS:n yksityiselämän loukkaamisesta. EIT kuitenkin katsoi, että IS sai uutisoida naisen suhteesta.

EIT:n mukaan nainen ei ollut täysin yksityinen henkilö, vaan tehtäviensä julkisen ja poliittisen luonteen vuoksi poliitikkoihin ja virkamiehiin rinnastettavassa asemassa.

HS 25.1.2011 14:21"..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti